Nyheter

 1. 15 000 invånare får enkät om digitala tjänster inom hälso- och sjukvård och socialtjänst

  I början av augusti skickar Statistiska centralbyrån (SCB) ut E-hälsomyndighetens invånarenkät om digitala tjänster inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Enkäten skickas till 15 000 slumpmässigt utvalda personer runt om i landet.

 2. En miljon covidbevis har hämtats ut

  Ett covidbevis underlättar för dig som ska resa i Europa. Covidbeviset visar att du har vaccinerats mot covid-19. På mindre än en vecka har över en miljon bevis hämtats ut.

 3. Saknade vaccindoser i covidbevis – fel har identifierats

  Torsdagen den 1 juli öppnade tjänsten Covidbevis.se. Under det första dygnet har cirka 545 000 covidbevis laddats ned. I en mindre andel har vaccindoser saknats – till exempel har bara en dos synts, trots att personen har vaccinerat sig två gånger. Nu har Region Stockholm identifierat ett tekniskt fel i filöverföringen och liknande fel undersöks i andra regioner.

 4. 1 juli kan du hämta covidbevis för att resa enklare

  Torsdag den 1 juli öppnar tjänsten www.covidbevis.se. Där kan du enkelt och kostnadsfritt hämta ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19

 5. E-hälsomyndigheten erbjuder information om Covidbevis till regioner, resebolag och andra intressenter

  Regioner, vaccinatörer, myndigheter, organisationer och företag vill – och behöver – kommunicera om Covidbevis. På E hälsomyndighetens webbplats har vi samlat informationsmaterial och länkar för dem som kommunicerar om resor, vaccinationer och Covidbevis.

 6. Så gör du för att få ett vaccinationsbevis

  Covidbevis ger dig som bor i Sverige möjlighet att få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Om du ska resa inom Europa så gör beviset att du enkelt och säkert kan visa att du är vaccinerad. Beviset kan hämtas på www.covidbevis.se som öppnar den 1 juli, men redan nu kan du förbereda dig.

 7. Värdefullt för individen att få ökad insyn och kontroll över sin data

  Att människor får ökad insyn och kontroll över de uppgifter som både offentlig och privat sektor har om dem kommer att få allt större betydelse i framtiden. Med data som individen kontrollerar kan företag och organisationer skapa innovativa tjänster. Det är en del av resultatet som fyra myndigheter nu presenterar i sin rapport till regeringen.

 8. E-hälsomyndigheten diskuterar spännande framtidsfrågor på Vitalis

  På årets digitala Vitalis den 18–20 maj deltar E‑hälsomyndigheten med ett tjugotal föreläsningar om aktuella ämnen. Ta del av det pågående arbetet med e‑hälsa inom EU och lyssna till hur E‑hälsomyndigheten jobbar med inkluderande design och digital tillgänglighet. Vi deltar också i direktsända panel- och rundabordssamtal.

 9. Vision e-hälsa 2025 diskuteras på regional e-hälsokonferens i Jämtland Härjedalen

  Tisdagen den 25 maj arrangeras en regional e-hälsokonferens i Jämtland Härjedalen som tar avstamp i Vision e-hälsa 2025 och dess strategi för 2020–2022. Värdar är Region Jämtland Härjedalen och kommuner med stöd från E-hälsomyndigheten.

 10. Nytt rekord under årets EES-vecka – med fokus på att undvika dubbelmedicinering

  Årets EES-vecka på Sveriges apotek slog nytt rekord. Nästan en halv miljon gånger använde farmaceuterna. Elektroniskt expertstöd, EES, under fokusveckan som hade temat att undvika dubbelmedicinering.