Nyheter

  1. Lärdomar från covidbevis visar på vikten av samlad digital vaccinationsinformation

    Erfarenheter från arbetet med covidbevis har aktualiserat behovet av ett nationellt digitalt vaccinationsregister i Sverige. Det skriver E‑hälsomyndigheten i en rapport till regeringen.

  2. Den första nationella gemensamma e-hälsospecifikationen är här

    E-hälsomyndigheten har beslutat att ge Socialstyrelsens Informationsspecifikation för uppmärksamhetsinformation – version 5.0 status som nationell och gemensam e-hälsospecifikation (NGS). Den blir Sveriges första NGS och finns nu tillgänglig i NGS-tjänsten.

  3. E-hälsomyndigheten medverkar i Digitalidag

    Digitalidag är en årlig temadag om digitaliseringens möjligheter. Tillsammans med andra aktörer vill E-hälsomyndigheten visa på den hjälp som finns att få för dem som har svårt att använda digitala tjänster.

  4. Hälsodata i kvalitetsregister ska komma till större nytta

    Hur kan forskare få ökade möjligheter att använda hälsodata som redan finns i register? Det är en av de frågor som E‑hälsomyndigheten diskuterar med företrädare för nationella kvalitetsregister på flera seminarier under rubriken Dialog för e‑hälsa.

  5. Svara på E‑hälsomyndighetens remiss – Informationsspecifikation för uppmärksamhets­information

    E‑hälsomyndigheten bedömer om Socialstyrelsens Informationsspecifikation för uppmärksamhets­information kan bli fastställd som nationell gemensam e‑hälsospecifikation (NGS).

  6. E-hälsomyndigheten positiv till förslaget om hälsodataområde i EU

    E-hälsomyndigheten är positiv till förslaget till förordning om det europeiska hälsodataområdet (EHDS). Förordningen innebär att hälsodata ska kunna delas både effektivare och säkrare – till nytta för individen, för vård och omsorg, för akademi och näringsliv, liksom för Sverige som kunskapsnation.

  7. Över 16 miljoner covidbevis på ett år

    Den första juli förra året öppnade E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se. Sedan dess har myndigheten utfärdat över 16 miljoner covidbevis.

  8. E-hälsomyndigheten förbättrar webbplatsen

    Idag den 8 juni får E-hälsomyndighetens webbplats en ny struktur och ett nytt utseende. Syftet är att öka tillgängligheten och förbättra servicen för besökarna.

  9. Ny generaldirektör för E‑hälsomyndigheten

    Regeringen har utsett Gunilla Nordlöf till ny generaldirektör och chef för E‑hälsomyndigheten. Hon tillträder sin tjänst den 1 juli 2022.

  10. Digitala tjänster allt vanligare i hälso- och sjukvården men används mest av yngre

    E-hälsomyndigheten undersöker i samarbete med Statistikmyndigheten SCB invånarnas syn på digitala tjänster inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Resultaten från den senaste mätningen visar att invånarna har accepterat digitala tjänster inom hälso- och sjukvård.