Nyheter

 1. Covidbevis fungerar igen

  Covidbevis-tjänsterna har under söndagen haft tekniska problem. Sedan strax efter klockan 10.00 fungerar åter tjänsterna.

 2. Covidbevis gäller i Storbritannien och Armenien

  Från och med fredag 29 oktober accepteras covidbevis i Storbritannien och Armenien. Totalt gäller nu covidbevis vid inresa till 45 länder.

 3. Så syns den tredje dosen i ditt vaccinationsbevis

  Om du har vaccinerat dig med en tredje dos vaccin mot covid-19 så syns detta i ditt vaccinationsbevis.

 4. Tänk på vaccinationsbeviset om du ska resa på höstlovet

  Det kan vara dags att förnya ditt vaccinationsbevis om du ska resa utomlands på höstlovet. Undersök om ditt bevis fortfarande är giltigt.

 5. E-hälsomyndigheten deltar på Digitalidag med film om covidbevis

  I dag den 15 oktober arrangeras den årliga och nationella temadagen Digitalidag. E-hälsomyndigheten bidrar i år med en film som visar hur det fungerar att hämta sitt vaccinationsbevis på covidbevis.se.

 6. I november driftsätter E-hälsomyndigheten release 21.0

  Under natten till söndagen den 28 november 2021 genomför E-hälsomyndigheten release 21.0 och har då ett planerat driftstopp. Det är nästa steg i införandet av Nationella läkemedelslistan. I samband med releasen är flera av E-hälsomyndighetens tjänster inte tillgängliga.

 7. Covidbevis kan användas i allt fler länder utanför EU

  EU:s digitala covidbevis introducerades 1 juli. I Sverige har över 4,6 miljoner covidbevis utfärdats. Nu kan du använda covidbevis i allt fler länder utanför EU.

 8. Nya NGS-tjänsten ska förbättra informationsutbytet i vård och omsorg

  Nu öppnar E-hälsomyndigheten en ny tjänst för nationella gemensamma e- hälsospecifikationer (NGS). NGS-tjänsten erbjuder från start en katalog med uppgifter om e-hälsospecifikationer och rådgivning om hur de tas fram. Syftet är säkrare informationsutbyte vilket gynnar patienter och brukare och sparar tid inom hälso- och sjukvård och socialtjänst.

 9. Resa på höstlovet? Hämta nytt vaccinationsbevis om giltighetstiden har gått ut

  Den 1 juli öppnade tjänsten Covidbevis.se och redan efter en vecka hade en miljon vaccinationsbevis hämtats ut. I skrivande stund har fler än 4 miljoner vaccinationsbevis utfärdats. Inför höstlovet vill E-hälsomyndigheten påminna om att det kan vara dags att förnya ditt vaccinationsbevis.

 10. Nu kan du hämta vaccinationsbevis till dina barn som är vaccinerade mot covid-19

  Genom att logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se kan du hämta vaccinationsbevis till dina barn.