Jobba hos oss

Vill du jobba för digitaliseringen av Sveriges hälso-, sjukvård och omsorg? eHälsomyndigheten är en modern myndighet där du som medarbetare dagligen bidrar till ett bättre samhälle. Längst ner på den här sidan hittar du våra lediga tjänster. Ansök redan i dag!

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. Vi har kontor både i Kalmar och i Stockholm.

E-hälsa underlättar vardagen för oss alla

Hela 99 procent av alla recept i Sverige är elektroniska. När en läkare skickar iväg ett e-recept från sin dator hamnar det hos oss på eHälsomyndigheten. Alla apotek kan sedan hämta e-receptet och lämna ut läkemedlet till kunden. Detta är ett exempel på hur e-hälsa underlättar vardagen för oss alla. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige. 

Förutom att ansvara för e-recepten leder vi regeringens satsningar på e-hälsa och erbjuder ett antal e-hälsotjänster. 

Läs mer om vad eHälsomyndigheten gör

Jobba med ett av Sveriges mest spännande it-projekt: nationella läkemedelslistan

eHälsomyndigheten har fått uppdraget från regeringen att utveckla och införa Nationella läkemedelslistan. Den kommer att bli en rikstäckande informationskälla som ger vården, omsorgen, apoteken och patienten tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel.

Nu söker vi ett 30-tal nya medarbetare som ska jobba med Nationella läkemedelslistan. Läs mer nedan i intervjun med enhetschef Pontus Ahl.

Vill du jobba med ett av Sveriges mest spännande it-projekt?

Hur är det att jobba på eHälsomyndigheten?

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Följ oss på LinkedIn

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för eHälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. eHälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

eHälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till eHälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Testspecialist till E-hälsomyndigheten Kalmar 2019-08-29
Utredare till E-hälsomyndigheten 2019-09-09