Nyheter

  1. Skåne är tredje regionen som ansluter till Nationella läkemedelslistan

    Region Skåne har börjat införa Nationella läkemedelslistan i sitt primärvårdsystem och fortsätter med övriga system under hösten och vintern. Allt fler vård- och apoteksaktörer ansluter sig till Nationella läkemedelslistan och på E‑hälsomyndighetens webbplats kan du följa utvecklingen.

  2. Fortsatt intensivt arbete för att införa Fritidskortet

    E‑hälsomyndigheten håller med om lagförslagen om ett statligt fritidskort som Socialdepartementet skickat ut för remiss. Fritidskortet är en digital tjänst som ska göra det möjligt för fler barn och unga att delta i fritidsaktiviteter.

  3. Nu påbörjar Region Stockholm anslutningen till Nationella läkemedelslistan

    Region Stockholm inför Nationella läkemedelslistan i sitt vårdinformationssystem under hösten 2024. Stockholm är därmed den andra regionen i Sverige där medarbetarna ser aktuell information om en patients förskrivna och uthämtade läkemedel direkt i sitt eget system.

  4. Frukostseminarium den 22 oktober om EHDS

    I höst förväntas EU-parlamentet fatta beslut om ett gemensamt hälsodataområde, European Health Data Space, (EHDS). Men vad är ett hälsodataområde och hur påverkas vi i Sverige av förordningen?

  5. Nato övade storskalig patientflytt under kris

    Sverige har blivit medlem i Nato och vi är inne i beredskapsveckan. Nyligen var E-hälsomyndigheten med på en omfattande Natoövning. Fokus för övningen var att pröva Sveriges förmåga som värdland vid en storskalig evakuering av skadade.

  6. Nationellt råd underlättar utbyte av information inom hälso- och sjukvård

    Det nya Rådet för interoperabilitet inom hälso- och sjukvård har startat sitt arbete. Rådet samlar experter från hela sektorn och ska identifiera och prioritera nationella behov av standardisering.

  7. E-hälsomyndigheten förbättrar patientsäkerheten

    E‑hälsomyndigheten jobbar för att hälsodata ska bli tillgänglig i hela vårdkedjan oavsett var i landet patientens vård bedrivs. Tillgång till rätt information vid rätt tillfälle bidrar till ökad patientsäkerhet samt att medarbetare i vården får en bättre arbetssituation.

  8. E-hälsomyndigheten – en allt större myndighet

    I år blir E‑hälsomyndigheten 10 år som myndighet – och växer mer än någonsin. 125 personer arbetade på E-hälsomyndigheten när den bildades 2014. Idag är över 400 anställda och blir allt större.

  9. Läs senaste nytt om Nationella läkemedelslistan

    Nu kan du ta del av det senaste nyhetsbrevet om Nationella läkemedelslistan. I det nya numret berättar vi bland annat om det stöd E‑hälsomyndigheten erbjuder alla vård- och apoteksaktörer som ska ansluta till de nya tekniska gränssnitten.

  10. Öppna data om läkemedelsförsäljning ger nya möjligheter

    Nu finns statistik över läkemedelsförsäljning publicerad i en statistikdatabas på E‑hälsomyndighetens webbplats. Där kan vem som helst hämta data och använda den fritt utan kostnad.