Nyheter

 1. Lägesrapport om vårt arbete med förvaltning av standarder

 2. Det gör du om apoteket inte kan expediera e-recept

 3. Nytt datum för Nationella e-hälsodagen

  21 februari 2018 är nytt datum för Nationella e-hälsodagen. I fokus är det pågående arbetet utifrån Vision e-hälsa 2025.

 4. Kalmar stadsfest

  Vill du veta mer om hur det är att jobba på eHälsomyndigheten? Den 10-11 augusti hittar du oss på Bostads- och rekryteringsgatan på Olof Palmes gata på Kalmar stadsfest.

 5. ​eHälsomyndigheten positiv till utökad användning av kunskapsstöd

  Fokus i apoteksmarknadsutredningen [SOU 2017:15] har varit att höja kvaliteten och patientsäkerheten på apoteksmarknaden. Ett sätt är att använda kunskapsstöd som Elektroniskt expertstöd (EES) i större utsträckning. Under hösten 2017 lanserar eHälsomyndigheten en ny webbutbildning för farmaceuter som ska hjälpa dem att använda EES på bästa sätt.

 6. Nationell läkemedelslista kan finnas på plats inom fem år

  Inom fem år skulle alla vård- och apoteksaktörer kunna ha tillgång till en nationell läkemedelslista. Det visar en förstudie som eHälsomyndigheten har gjort på uppdrag av regeringen.

 7. eHälsomyndigheten välkomnar förslag om ny digitaliseringsmyndighet

  I statens utredning SOU 2017:23, digitalförvaltning.nu föreslås bland annat att digitaliseringen i offentlig sektor ska stärkas med hjälp av en digitaliseringsmyndighet. eHälsomyndigheten välkomnar förslaget.

 8. Pressinbjudan: Är e-hälsa lösningen på de nya folksjukdomarna?

  eHälsomyndigheten bjuder in till seminarium i Almedalen. I år diskuterar vi hur e-hälsa kan bidra till att förbättra för multisjuka patienter och brukare med allt mer komplexa behov? Hur ser e-hälsan ut i Sverige i dag? Och hur når vi målet i Vision e-hälsa 2025? eHälsomyndighetens nya generaldirektör Janna Valik medverkar liksom statssekreterare Agneta Karlsson. Moderator är Hanna Brodda.

 9. Södra Långgatan 60 blir eHälsomyndighetens nya adress

  eHälsomyndigheten flyttar in på Södra Långgatan 60 i Kalmar. Det står klart sedan ett hyreskontrakt har tecknats med fastighetsägaren LW Fastigheter. Inflyttningen sker i etapper med början den 15 september. När flytten är genomförd under hösten lämnar eHälsomyndigheten sina tillfälliga lokaler på Borgmästaregatan 5. Avgörande var läget, kommunikationer, lokalernas ändamålsenlighet och kostnaden.

 10. Janna Valik ny generaldirektör för eHälsomyndigheten

  Regeringen har i dag utsett Janna Valik som generaldirektör för eHälsomyndigheten. Hon kommer närmast från en tjänst som generaldirektör på Boverket. Janna Valik tillträder sin nya tjänst den 19 juni, då hon tar över efter Eva-Britt Gustafsson som varit tf gd sedan 9 januari.