Nyheter

 1. Södra Långgatan 60 blir eHälsomyndighetens nya adress

  eHälsomyndigheten flyttar in på Södra Långgatan 60 i Kalmar. Det står klart sedan ett hyreskontrakt har tecknats med fastighetsägaren LW Fastigheter. Inflyttningen sker i etapper med början den 15 september. När flytten är genomförd under hösten lämnar eHälsomyndigheten sina tillfälliga lokaler på Borgmästaregatan 5.

 2. Janna Valik ny generaldirektör för eHälsomyndigheten

  Regeringen har i dag utsett Janna Valik som generaldirektör för eHälsomyndigheten. Hon kommer närmast från en tjänst som generaldirektör på Boverket. Janna Valik tillträder sin nya tjänst den 19 juni, då hon tar över efter Eva-Britt Gustafsson som varit tf gd sedan 9 januari.

 3. Näringslivskonventet Liveable Scandinavia

  Den 29 maj är det dags för näringslivskonventet Liveable Scandinavia. Konventet är ett initiativ där Sverige och Danmark tillsammans fokuserar på hur vi möter morgondagens problemställningar med innovativa, hållbara och inte minst intelligenta lösningar.

 4. Ny blankett för dospatienter

 5. Kristina Fridensköld ny chef för avdelningen Digitalisering

  Den 8 maj tillträdde Kristina Fridensköld som chef för avdelningen Digitalisering på eHälsomyndigheten med placering i Kalmar.

 6. Möte för Rådet för digitaliseringen av det offentliga Sverige

  eHälsomyndigheten deltar i mötet med rådet för digitaliseringen av det offentliga Sverige den 10 maj. Bland annat kommer rådet att diskutera en statlig utredning om effektiv styrning av digitala nationella tjänster och en målbild för den digitala infrastrukturen.

 7. eHealth Week 2017

  Den 10-12 maj kommer eHälsomyndigheten att delta i eHealth Week på Malta.

 8. eHälsomyndigheten kommenterar Datainspektionens beslut om Hälsa för mig

  eHälsomyndigheten fick den 24 april Datainspektionens beslut angående tillsyn enligt personuppgiftslagen av tjänsten Hälsa för mig.

 9. Sista stora rekryteringsomgången för eHälsomyndigheten i Kalmar

  Nu har eHälsomyndigheten startat den tredje stora rekryteringsomgången för att bemanna den nya organisationen i Kalmar. Denna omgång blir mer utsträckt i tiden och beräknas pågå fram till årsskiftet.

 10. Vitalis 25-27 april 2017

  Under Vitalisdagarna på Svenska mässan i Göteborg har eHälsomyndigheten ett aktivt deltagande i monter och med föreläsningar på scen.