Nyheter

 1. Tillfrisknandebevis för resor behövs inte för den som är vaccinerad

  Nu finns den tredje typen av covidbevis, tillfrisknandebevis, tillgängligt för den som ska resa. EU:s regler för hur tillfrisknandebevis ska vara utformat gör att få personer i Sverige kommer i fråga för ett sådant bevis. Endast den som provtagits av utbildad vårdpersonal med ett så kallat NAAT-test kan omfattas.

 2. Möjligt att få ett covidbevis på negativt test

  Nu går det att få covidbevis som visar att du har testat negativt för covid-19. Bevisen kan användas för resor i Europa. På E-hälsomyndighetens webbplats finns en uppdaterad lista över vårdgivare som är anslutna till tjänsten Covidbevis.

 3. 15 000 invånare får enkät om digitala tjänster inom hälso- och sjukvård och socialtjänst

  I början av augusti skickar Statistiska centralbyrån (SCB) ut E-hälsomyndighetens invånarenkät om digitala tjänster inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Enkäten skickas till 15 000 slumpmässigt utvalda personer runt om i landet.

 4. En miljon covidbevis har hämtats ut

  Ett covidbevis underlättar för dig som ska resa i Europa. Covidbeviset visar att du har vaccinerats mot covid-19. På mindre än en vecka har över en miljon bevis hämtats ut.

 5. Så gör du om doser saknas i ditt covidbevis

  Det kan finnas flera orsaker till att du inte ser båda dina doser. Så här ska du göra om någon dos saknas i ditt covidbevis.

 6. Saknade vaccindoser i covidbevis – fel har identifierats

  Torsdagen den 1 juli öppnade tjänsten Covidbevis.se. Under det första dygnet har cirka 545 000 covidbevis laddats ned. I en mindre andel har vaccindoser saknats – till exempel har bara en dos synts, trots att personen har vaccinerat sig två gånger. Nu har Region Stockholm identifierat ett tekniskt fel i filöverföringen och liknande fel undersöks i andra regioner.

 7. 1 juli kan du hämta covidbevis för att resa enklare

  Torsdag den 1 juli öppnar tjänsten www.covidbevis.se. Där kan du enkelt och kostnadsfritt hämta ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19

 8. E-hälsomyndigheten erbjuder information om Covidbevis till regioner, resebolag och andra intressenter

  Regioner, vaccinatörer, myndigheter, organisationer och företag vill – och behöver – kommunicera om Covidbevis. På E hälsomyndighetens webbplats har vi samlat informationsmaterial och länkar för dem som kommunicerar om resor, vaccinationer och Covidbevis.

 9. Så gör du för att få ett vaccinationsbevis

  Covidbevis ger dig som bor i Sverige möjlighet att få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Om du ska resa inom Europa så gör beviset att du enkelt och säkert kan visa att du är vaccinerad. Beviset kan hämtas på www.covidbevis.se som öppnar den 1 juli, men redan nu kan du förbereda dig.

 10. Värdefullt för individen att få ökad insyn och kontroll över sin data

  Att människor får ökad insyn och kontroll över de uppgifter som både offentlig och privat sektor har om dem kommer att få allt större betydelse i framtiden. Med data som individen kontrollerar kan företag och organisationer skapa innovativa tjänster. Det är en del av resultatet som fyra myndigheter nu presenterar i sin rapport till regeringen.