Evenemang

Här hittar du våra aktuella evenemang. Sidan uppdateras löpande.

Erfarenheter från första vårdgivarens anslutning till Nationella läkemedelslistan

Under nästa år blir anslutning till Nationella läkemedelslistan (NLL) obligatorisk för alla vård- och apoteksaktörer. Välkommen att ta del av hur en anslutning till NLL går till i praktiken under ett lunchseminarium som arrangeras i samarbete mellan E‑hälsomyndigheten, Vårdföretagarna, Kry och Internetstiftelsen på Vitalis i Göteborg. Kry blev i januari 2024 den första vårdgivaren i landet att ansluta sina system till Nationella läkemedelslistan.

Nationella läkemedelslistan är en rikstäckande informationskälla som ger hälso- och sjukvården, apoteken och patienten själv tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel och andra varor. Målet är att Nationella läkemedelslistan ska vara en självklar och gemensam informationskälla i en patients läkemedelsbehandling vilket leder till ökad patientsäkerhet. Alla vård- och apoteksaktörer ska vara fullt anslutna till Nationella läkemedelslistan senast den 1 december 2025.

Under detta lunchseminarium får du höra vilka lärdomar Kry dragit och deras erfarenheter från de första månadernas användning av tjänsten. Vi berättar också vad man som aktör bör tänka på i planeringen av sin anslutning och vad som kan vara bäst att börja med.

Vi bjuder på en lättare lunch och ser fram emot intressanta samtal. Då antalet platser är begränsat är det först till kvarn som gäller. OBS att du måste ha en biljett till Vitalis för att kunna delta på seminariet!

Tid: Onsdag den 15 maj 2024, klockan 12.00 – 13.00.

Plats: Vitalis, Svenska Mässan i Göteborg, lokal R17-18  

Program

Inledning
Talare: Daniel Forslund, utvecklingsansvarig för digitalisering vid Vårdföretagarna och Gunilla Nordlöf, generaldirektör E-hälsomyndigheten

Status Nationella läkemedelslistan
Talare: Peter Alvinsson, avdelningschef E-hälsomyndigheten

Varför var Kry snabba att ansluta till Nationella läkemedelslistan?
Talare: Karl Löfholm, produktägare och Kalle Conneryd, COO, Kry

Sambis tillitsgranskning och medlemskap
Talare: Robert Rhudin Sundin, ansvarig konceptutveckling, Internetstiftelsen

Frågor och dialog