Nyheter

 1. Nationella läkemedelslistan på 90 sekunder

 2. Flera alternativ för framtidens läkemedelsstatistik

 3. Dags för apotekens seniorvecka

  Den 8–14 april är det åter dags för apotekens seniorvecka. Under hela veckan erbjuder farmaceuterna på landets apotek samtliga apotekskunder som är 75 år eller äldre en genomgång av kundens alla aktuella recept med hjälp av det elektroniska expertstödet EES.

 4. Så ger Nationella läkemedelslistan patienten ökad delaktighet och trygghet

  Nu kan du se filmen från eHälsomyndighetens frukostseminarium om Nationella läkemedelslistan. Runt 100 personer från vården, apoteken, systemleverantörer och olika myndigheter deltog på plats.

 5. Nya lösningar krävs för fortsatt e-handel av tonåringars läkemedel

  Det pågår arbete i apoteksbranschen för att vårdnadshavare ska kunna e-handla receptbelagda läkemedel till sin tonåring – även efter eHälsomyndighetens aviserade förändringar. För att följa lagkraven och skydda tonåringars integritet behöver apoteksföretagens farmaceuter göra en bedömning av receptinformationen innan expediering i e-handel.

 6. Två vägar för säker anslutning till eHälsomyndighetens tjänster

 7. Resultat av digital pilot: Team för tjänstedesign bildas mellan Socialstyrelsen och eHälsomyndigheten

  Myndigheternas utformning av kunskapsstöd är inte optimal för primärvården, och myndigheterna behöver bli bättre på att samordna sig. Så är upplevelsen för personer som arbetar regionalt med kunskapsstöd till primärvården, enligt slutrapporten för en myndighetsgemensam digital pilot.

 8. Frukostseminarium om Nationella läkemedelslistan 28 mars

  Välkommen till ett frukostseminarium den 28 mars om vad Nationella läkemedelslistan innebär för patienterna.

 9. Anders Sylvan blir senior rådgivare för Nationella läkemedelslistan

  Läkaren Anders Sylvan är ny senior rådgivare i programmet för Nationella läkemedelslistan på eHälsomyndigheten. Anders Sylvan är kirurg och har lång erfarenhet från ledande befattningar i vården. Med sin kunskap om hela e-hälsodomänen blir Anders ett värdefullt stöd i arbetet med Nationella läkemedelslistan.

 10. Statistikleveranser fortsätter så länge konsekvensanalys pågår

  eHälsomyndigheten har gjort ett rättsligt ställningstagande som resulterar i inskränkningar i vissa löpande utlämnanden av statistikuppgifter samt de mest detaljrika abonnemangen i Concise i de fall juridisk grund för utlämnandet saknas. De aktuella inskränkningarna skulle införts vid månadsskiftet februari/mars, men denna tidpunkt flyttas nu fram.