Nyheter

 1. Tänk på att hämta nytt covidbevis efter höstdosen

  Från och med den 1 september rekommenderar Folkhälsomyndigheten personer som är 65 år eller äldre att vaccinera sig med en påfyllnadsdos mot covid-19. Även personer från 18 år som är i riskgrupp omfattas av den så kallade höstdosen.

 2. E-hälsomyndigheten positiv till förslaget om hälsodataområde i EU

  E-hälsomyndigheten är positiv till förslaget till förordning om det europeiska hälsodataområdet (EHDS). Förordningen innebär att hälsodata ska kunna delas både effektivare och säkrare – till nytta för individen, för vård och omsorg, för akademi och näringsliv, liksom för Sverige som kunskapsnation.

 3. Över 16 miljoner covidbevis på ett år

  Den första juli förra året öppnade E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se. Sedan dess har myndigheten utfärdat över 16 miljoner covidbevis.

 4. 10 000 vaccinationsbevis utskrivna på apotek

  För den som saknar eller inte kan använda e-legitimation är utskrift av vaccinationsbevis på apotek en smidig och enkel lösning. Sedan starten i mars 2022 har apoteken skrivit ut hela 10 000 vaccinationsbevis.

 5. E-hälsomyndigheten förbättrar webbplatsen

  Idag den 8 juni får E-hälsomyndighetens webbplats en ny struktur och ett nytt utseende. Syftet är att öka tillgängligheten och förbättra servicen för besökarna.

 6. Ny generaldirektör för E‑hälsomyndigheten

  Regeringen har utsett Gunilla Nordlöf till ny generaldirektör och chef för E‑hälsomyndigheten. Hon tillträder sin tjänst den 1 juli 2022.

 7. Fem snabba tips för lyckad resa med covidbevis

  Sol och bad i varma vatten eller ut på äventyr. Många planerar en efterlängtad semester. För att själva resan ska bli enkel och smidig är det viktigt att ha covidbevis. Olika regler gäller för olika länder. Det är ditt eget ansvar att hålla dig uppdaterad vad som gäller på just ditt resmål. Här är fem tips till en lyckad semester.

 8. Digitala tjänster allt vanligare i hälso- och sjukvården men används mest av yngre

  E-hälsomyndigheten undersöker i samarbete med Statistikmyndigheten SCB invånarnas syn på digitala tjänster inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Resultaten från den senaste mätningen visar att invånarna har accepterat digitala tjänster inom hälso- och sjukvård.

 9. Svårt att navigera i utbudet av hälsoappar

  E-hälsomyndigheten har kartlagt området hälsoappar och föreslår ett utvecklingsarbete för kvalitetssäkrade hälsoappar. Individer och vård- och omsorgsgivare har i dag svårt att veta vilka appar som går att lita på.

 10. Nu är e-recept huvudregel

  Från och med den 10 maj 2022 är elektronisk förskrivning huvudregel vid utfärdande av recept till människa, enligt Läkemedelsverkets regelverk för förskrivning. Det innebär att förskrivare som huvudregel inte får förskriva pappersrecept längre.