Nyheter om arbetet med e-hälsospecifikationer

  1. Nytt i NGS-tjänsten Nationell källa för ordinationsorsaker

    Socialstyrelsen tillgängliggör nu i NGS-tjänsten information om kodverket för Nationell källa för ordinationsorsak, NKOO. För att hitta informationen söker du på NKOO i NGS-tjänsten. Kodverket innehåller termer för behandlingsorsaker och behandlingsändamål, kopplingar mellan behandlingsorsaker och behandlingsändamål till unika läkemedel samt koder och termer för ändringsorsaker. Socialstyrelsen är informationsägare av NKOO som distribueras av Inera via SIL-tjänsterna (Svenska informationstjänster för läkemedel).

  2. FHIR-profiler för Nationella läkemedelslistan

    E-hälsomyndigheten tillgängliggör nu de första FHIR-profilerna för Nationella läkemedelslistan i NGS-tjänsten. Dessa är värdemängd, uttag och förskrivning som baseras på standarden HL7 FHIR. I NGS-tjänsten hittar du all information om dessa profiler på samma ställe. Här kan du läsa information från E-hälsomyndighetens Handbok, Simplifier och HL7 Sverige. För att hitta FHIR-profilerna kan du söka på NLL eller FHIR-profil. När fler FHIR-profiler för Nationella läkemedelslistan får status ”active-release candidate” kommer de att tillgängliggöras i NGS-tjänsten.

  3. God fortsättning på det nya året!

    Så här i början av det nya året har vi bokat in visning av NGS-tjänsten hos flera kommuner och grupperingar av regioner. Under dessa tillfällen kommer vi att dels visa hur det fungerar i tjänsten och dels prata om vilken nytta en organisation kan bidra med genom att tillgängliggöra aktuella specifikationer här. Skulle ni vilja ha en visning även i er organisation? Skicka i så fall ett mail till servicedesk@ehalsomyndigheten.se så hör vi av oss och bokar in ett möte.