Nyheter om arbetet med e-hälsospecifikationer

  1. Flera vårdplaner från Region Uppsala finns nu i NGS-tjänsten

    Region Uppsala tillgängliggör nu uppgifter om ytterligare 31 av regionens strukturerade vårdplaner fördelade på 29 e-hälsospecifikationer. Använd sökordet vårdplan eller sök på Region Uppsala för att hitta e-hälsospecifikationerna. Vårdplanerna innehåller där det är möjligt koder från ICNP International Classification for Nursing Practice. Region Uppsala har under många år arbetat aktivt med att ta fram främst standardiserade vårdplaner för att på så sätt underlätta för en standardiserad och strukturerad omvårdnadsdokumentation. Regionen kommer att fortsätta att tillgängliggöra flera vårdplaner framöver.

  2. NGS-tjänsten presenterades på It i vården-dagen

    NGS-tjänsten presenterades på It i vården-dagen, den 2 december 2021. Det gavs en kortare bakgrund till varför tjänsten har utvecklats, en beskrivning av vad e-hälsospecifikationer är och vad vi arbetar med i förvaltningen just nu. Förslag på process för hur beslutet att en e-hälsospecifikationer får status som nationell och gemensam ska gå till presenterades också. Intresset för föreläsningen var stort och vi fick många bra frågor. Presentationen spelades in och kommer att gå att se i efterhand för de som deltog i It i vården-dagen.

  3. NGS-tjänsten  presenteras på Socialchefsdagarna

    Ska du till Socialchefsdagarna i Malmö 24–26 november? Besök E-hälsomyndighetens monter, monter 16. I montern visar vi som arbetar med NGS-tjänsten hur den fungerar och svarar på frågor. Vi vill också gärna veta mer om de lokala arbeten med specifikationer som du känner till och som skulle kunna tillgängliggöras i tjänsten. Vi ses i Malmö!