Nyheter om arbetet med e-hälsospecifikationer

  1. God Jul och Gott Nytt år!

    Under de knappt tre månader som NGS-tjänsten varit i drift har antalet tillgängliggjorda e-hälsospecifikationer fördubblats. Inför 2022 arbetar vi med att de första nationella och gemensamma e-hälsospecifikationerna ska ha utsetts och att NGS-tjänsten fått utökad funktionalitet. Givetvis ska fler också känna till tjänsten och den nytta arbetet med NGS ger. Vi som arbetar med NGS-tjänsten önskar alla användare av tjänsten en God Jul och ett Gott Nytt År!

  2. Språkurval för omvårdnad i Snomed CT

    Socialstyrelsen tillgängliggör nu i NGS-tjänsten det svenska språkurvalet för ICNP i Snomed CT. För att hitta urvalet söker du på ICNP eller omvårdnad i NGS-tjänsten. International Classification of Nursing Practice (ICNP) är en internationell omvårdnadsterminologi med syfte att strukturera information om omvårdnad. ICNP omfattar kodade begrepp för omvårdnadsdiagnoser, -åtgärder och -resultat. ICNP ägs av International Council of Nurses (ICN). Sedan augusti 2020 finns ett avtal mellan SNOMED International och ICN som innebär att ICNP numera ingår i Snomed CT.

  3. Flera vårdplaner från Region Uppsala finns nu i NGS-tjänsten

    Region Uppsala tillgängliggör nu uppgifter om ytterligare 31 av regionens strukturerade vårdplaner fördelade på 29 e-hälsospecifikationer. Använd sökordet vårdplan eller sök på Region Uppsala för att hitta e-hälsospecifikationerna. Vårdplanerna innehåller där det är möjligt koder från ICNP International Classification for Nursing Practice. Region Uppsala har under många år arbetat aktivt med att ta fram främst standardiserade vårdplaner för att på så sätt underlätta för en standardiserad och strukturerad omvårdnadsdokumentation. Regionen kommer att fortsätta att tillgängliggöra flera vårdplaner framöver.