Läkemedelskollen

Du kan använda Läkemedelskollen för att ta del av information om dina, ditt barns eller ditt djurs recept. Du kan också få information om ditt högkostnadsskydd och hantera fullmakter för apoteksärenden. Du loggar enkelt in med e-legitimation.

Aktuellt

Många fullmakter slutar att gälla den 1 juni

Den 1 juni 2024 slutar många fullmakter för apoteksärenden att gälla. I Läkemedelskollen kan du hantera dina fullmakter och du hittar även information om när de slutar att gälla. Du kan förnya en fullmakt samtidigt som du avslutar den befintliga fullmakten. För att fullmakten ska gälla behöver ombudet ge sitt samtycke inom 7 dagar från det att du skickar fullmakten.

Läs mer om förnyelse av fullmakter här.

I Läkemedelskollen kan du

Se dina egna eller ditt barns recept
Här hittar du recept för dig, ditt barn eller för den du är ombud för.

Se dina djurs recept
Du kan använda Läkemedelskollen för att se information om djurrecept.

Ge fullmakt för apoteksärenden
Om du vill hämta ut läkemedel åt någon annan, eller när någon annan ska hämta ut läkemedel åt dig, behöver du registrera en fullmakt.

Ta reda på ditt högkostnadsskydd
Högkostnadsskydd innebär att du som privatperson får lägre pris på läkemedel över ett visst belopp.

Se samtycken och åtkomster
Här kan du se vilka som du gett samtycke till att ta del av din receptlista och vilka som har tittat på dina recept och uttag. Det kan vara en läkare eller personal på apotek.

Webbläsare som vi rekommenderar

För att vara säker på att du ska kunna använda Läkemedelskollen rekommenderar vi att du använder den senaste versionen av någon av följande webbläsare:

  • Google Chrome
  • Microsoft Edge
  • Safari
     

E-tjänsten kan gå att använda med andra webbläsare, men det finns ingen garanti att den då fungerar som den ska. Du kan inte heller få support vid eventuella problem om du använder andra webbläsare än de rekommenderade.


E-legitimation

Du behöver en giltig e-legitimation för att logga in i Läkemedelskollen.