Nyheter om arbetet med e-hälsospecifikationer

  1. E-hälsospecifikation för produkt- och artikelregistret VARA tillgängliggjord i NGS-tjänsten

    Nu är e-hälsospecifikationen för produkt- och artikelregistret VARA tillgängliggjord i NGS-tjänsten. VARA innehåller kvalitetssäkrad information om läkemedel samt de handelsvaror som ingår i läkemedelsförmånen och levereras som en xml-fil till system för apotek, veterinärer och statistikintressenter. Hälso- och sjukvården hämtar informationen via Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil) hos Inera.

  2. Ytterligare en FHIR-profil från E-hälsomyndigheten

    Ytterligare en FHIR-profil för anslutning till Nationella läkemedelslistan finns nu i NGS-tjänsten. Det är Resurssamling förskrivning – NLLPrescriptionBundle som nu finns tillgänglig. I samband med detta har FHIR-profilen Expedition – NLLDispatch bytt namn till Resurssamling uttag – NLLDispatch. Resurssamling används för att i ett anrop ange flera förskrivnings- eller uttagsresurser som ska hanteras i samma transaktion i Nationella läkemedelslistan.

  3. Specifikationstyper i NGS-tjänsten

    Definitioner av de specifikationstyperna som används i NGS-tjänsten finns nu tillgängliga i tjänsten. De har samlats in från olika källor och sedan sammanställts och anpassats utifrån behoven i sektorn hälsa, vård och omsorg.