Nyheter om arbetet med e-hälsospecifikationer

  1. Svara på remiss om status NGS

    E-hälsomyndigheten välkomnar dig att svara på två öppna remisser. Remisserna gäller bedömningen av e-hälsospecifikationer om kodverk (8 stycken) för dosering och administreringssätt i Nationella läkemedelslistan och FHIR-profilen NLLDosage, alla utgivna av E-hälsomyndigheten. Kodverken bedöms som en helhet men återfinns i NGS-tjänsten var för sig.

  2. Två nya e-hälsospecifikationer för MinHälsa@EU

    eHealth Network och E-hälsomyndigheten tillgängliggör två ny framtagna e-hälsospecifikationer för att stödja kontinuiteten av vård över landsgränser. Specifikationerna gäller medicinsk bild och slutanteckning. Specifikationerna är ännu inte implementerade i Sverige. De tillgängliggörs för att sprida kunskap och medvetenhet om att detta arbete pågår och kommer att påverka det svenska arbetet inom dessa områden framöver.

  3. Åtta nya e-hälsospecifikationer för kodverk

    E-hälsomyndigheten tillgängliggör nu e-hälsospecifikationer för åtta kodverk som används i Nationella läkemedelslistan. Det är fem kodverk för administreringssätt och tre kodverk som används för att skapa strukturerade doseringar.