Kakor i Läkemedelskollen

I Läkemedelskollen använder vi kakor som är nödvändiga för att e-tjänsten ska fungera för dig. Här kan du läsa om kakorna.

NCS_WT-TJUC_MNLPMM-mcwt-2

Kakan är nödvändig för att du ska kunna använda tjänsten och säkerställer att du kan använda tjänsten. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Kakan raderas inte automatiskt när du loggar ut, om du vill radera kakan behöver du aktivt rensa kakor i din webbläsare.

shibsession_

Kakan krävs för att du ska ha möjlighet att logga in. Kakan innehåller ingen information om dig som person, endast information som möjliggör att du kan logga in. Kakan raderas när du loggar ut.

LMKOLLEN_JSESSIONID

Även denna kaka är nödvändig för att du ska kunna använda tjänsten och säkerställer att tjänsten fungerar. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Kakan raderas inte automatiskt när du loggar ut, om du vill radera kakan behöver du aktivt rensa kakor i din webbläsare.

Primefaces.download

Om du väljer att ladda ner en pdf-fil med din receptinformation sparas den här kakan. Kakan är nödvändig för att du ska kunna ladda ner en pdf. Om du inte laddar ner en pdf används inte kakan. Kakan raderas när du loggar ut.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren. Det finns två typer:

  • Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Filen används till exempel för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen. De försvinner om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.

  • Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne under den tiden som besökaren är på webbplatsen. De försvinner när besökaren stänger av sin webbläsare.

Om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats