Kakor på webbplatsen

på ehalsomyndigheten.se använder vi vissa kakor som är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera för dig, och andra kakor som hjälper oss att ge dig en bra upplevelse och utveckla webbplatsen. Här kan du läsa om kakorna.

Kakor på ehalsomyndigheten.se

fileDownload
Kakan fångar upp lyckade nerladdningar av filer och skickar vidare det till något som kallas jquery-script för behandling.

VisitorCookieAccept
En kaka skapas när du accepterar att webbplatsen använder kakor (klickar på knappen "Jag accepterar" längst upp på sidan). Kakan innehåller ingen information om dig som person, endast information om din dator och din webbläsare.

ASP.NET_SessionId
Kakan registrerar val du gör under ditt besök på webbplatsen. Information i kakan förenklar din användning av webbplatsen och de tjänster som finns. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Kakan raderas när du stänger din webbläsare.

_gid
Kakan skapas för analysverktyget Google Analytics och används för att begränsa antalet anrop om webbplatsen får väldigt mycket trafik. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Raderas när webbläsaren stängs ner.

_ga
Kakan skapas för analysverktyget Google Analytics och används för att samla in webbstatistik om användningen på webbplatsen samt gör det möjligt att skilja på nya och återkommande besökare på webbplatsen. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Kakan sparas i 2 år från det att den skapas.

NSC_MC-Fyuxfcc-xxx.fin.tf-mcwt
Kakan används för att säkerställa att trafik och användardata dirigeras till rätt plats där en webbplats är värd på flera servrar, så att du får en konsekvent upplevelse.

 _gat_UA-6515945-7
Kakan lagrar inte någon information om dig, den används bara för att begränsa antalet förfrågningar som måste göras till doubleclick.net.

Analysverktyget för webbstatistik – Google Analytics

Vi använder oss av analysverktyget Google Analytics och dess kakor för att samla in information om hur besökare använder webbplatsen, till exempel antal sidvisningar och besök. Informationen används för att förbättra webbplatsen och optimera användarupplevelsen. Kakorna för denna tjänst är beskrivna längre upp på denna sida (_ga, _gat, _gid) och innehåller ingen information som kan kopplas ihop med dig som enskild person. Om du ändå inte vill att användningsdata samlas in i statistiksyfte kan du använda så kallade "opt-out" tillägg till din webbläsare.

Opt-out tillägg för Google Analytics på Googles webbplats