Svara på E-hälsomyndighetens remiss – Informationsspecifikation för uppmärksamhetsinformation

E-hälsomyndigheten bedömer om Socialstyrelsens Informationsspecifikation för uppmärksamhetsinformation kan bli fastställd som nationell gemensam e-hälsospecifikation (NGS).

E-hälsomyndighetens bedömningsprocess för en e-hälsospecifikation.
E-hälsomyndighetens bedömningsprocess för en e-hälsospecifikation.

Innan E-hälsomyndigheten beslutar om e-hälsospecifikationen kan få status som NGS, genomför vi en remiss för att inhämta synpunkter.

E-hälsomyndigheten välkomnar dig som vill bidra till förbättrat informationsutbyte inom hälso- och sjukvård och socialtjänst, att svara på remissen.

Svarstiden för remissen är till och med den 11 oktober 2022.

Om NGS-tjänsten

NGS-tjänsten är en katalog med uppgifter om e-hälsospecifikationer från utgivare i Sverige. I NGS-tjänsten kan du som arbetar med informationsutbyte inom hälso- och sjukvård och socialtjänst hitta och dela uppgifter om e‑hälsospecifikationer.

E-hälsospecifikationer av nationellt intresse kan få status som nationell och gemensam (NGS). Dessa genomgår en bedömningsprocess och blir nationellt användbara.


Fler nyheter

Du som läst "Svara på E-hälsomyndighetens remiss – Informationsspecifikation för uppmärksamhetsinformation" kanske också är intresserad av dessa nyheter: