Blanketter

Här hittar du alla blanketter som rör våra register och tjänster, till exempel fullmakter, återkallande av samtycke och begäran om registerutdrag. Överst hittar du blanketter för dig som privatperson. Jobbar du inom vården, omsorgen eller på apotek hittar du blanketter längre ner på sidan.

Privatpersoner

På den här sidan hittar du alla blanketter som rör register och tjänster på eHälsomyndigheten. Det kan vara bra att veta att vi erbjuder en tjänst som heter Läkemedelskollen. Med Läkemedelskollen slipper du fylla i och skicka in blanketter. I stället kan du hålla koll på bland annat dina recept, vilka läkemedel du hämtat ut och hur mycket pengar som återstår innan högkostnadsskyddet börjar gälla.

För att använda Läkemedelskollen behöver du vara 18 år och ha en giltig e-legitimation. Vill du ändå fortsätta använda blanketterna för att få tillgång till din information går det bra.

Du inte kan få ut uppgifter som är äldre än 15 månader eftersom uppgifterna inte sparas längre än så, i enlighet med lagen om receptregister och lagen om läkemedelsförteckning.