Träffa E-hälsomyndigheten på Vitalis 2023

E-hälsomyndighetens generaldirektör Gunilla Nordlöf är en av invigningstalarna på årets Vitalis den 23-25 maj. Arbetet med hälsodata på EU-nivå och samarbeten för en gemensam digital infrastruktur i Sverige är några aktuella ämnen som E-hälsomyndigheten lyfter under konferensen.

Vitalis i Göteborg är årets stora e-hälsosamling. Vid invigningen den 23 maj är E‑hälsomyndighetens generaldirektör Gunilla Nordlöf så kallad keynote speaker, tillsammans med sjukvårdsminister Acko Ankarberg och Patrik Sundström, Chief Digital Officer på Sveriges kommuner och regioner (SKR).

E‑hälsomyndigheten medverkar med ett tjugotal föredrag på Vitalis. Vi är också med i flera panelsamtal, bland annat medverkar Gunilla Nordlöf i spåret Digital infrastruktur i Sverige den 23 maj.

Här är några exempel på intressanta ämnen med föreläsare från E‑hälsomyndigheten:

  • European Health Data Space (EHDS) – en drivkraft för standarder inom e-hälsa och hälsodata
  • Utmaningar och samarbetsbehov för ett säkert och kontinuerligt receptflöde
  • Förutsättningar för implementering av Nationella läkemedelslistan
  • Hur involverades invånarna i listningstjänsten?
  • Hur mycket läkemedel finns det och var?
  • Kvalitetsregister – behövs de om tio år?
  • NGS-tjänsten – en viktig pusselbit i den digitala infrastrukturen

Liksom tidigare år medverkar representanter för E-hälsomyndigheten som föreläsare i Vitalis grundläggande e-hälsoutbildning Master Class.

E‑hälsomyndigheten är även med i Vitalis Recruitment slam för att skapa intresse för våra lediga befattningar som annonseras löpande.

Läs mer på Jobba hos oss.

Träffpunkt e-hälsa

Välkommen att besöka oss i montern som vi delar med våra samarbetspartners Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Myndigheten för digital förvaltning (Digg), SKR samt Inera AB.

Om Vitalis

Vitalis är en konferens och utställning om e-hälsa och framtidens vård och omsorg. Här möts representanter från kommuner, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration.

Vitalis arrangeras av Svenska Mässan i Göteborg. Vissa föredrag sänds live medan andra föredrag spelas in och går att ta del av i efterhand.

Läs mer och ta del av hela programmet på Vitalis – Nordens ledande e‑hälsomöte.