Nationell digital infrastruktur – hur skapar vi interoperabilitet?

Frukostseminariet hölls den 13 februari 2024 med fokus på nationell digital infrastruktur i hälsa, vård- och omsorgssektorn. Här kan du ta del av presentationen och ett referat.

Evenemang_Frukostmöte_Vår_2024_Bild

E-hälsomyndigheten har flera aktuella regeringsuppdrag där syftet är att göra det enklare att hitta, utbyta och återanvända data effektivt och säkert. Uppdragen syftar bland annat till att underlätta vårdförmedling, intygshantering och överföring till kvalitetsregister. Målet är att data ska bli tillgängligt i hela vårdkedjan till nytta för individen, professioner och samhället i stort.

Regeringsuppdragen är också en del i förberedelserna inför lagförslaget om ett europeiskt hälsodataområde, European health data space, (EHDS). Om förslaget träder i kraft ställer det nya krav på den nationella digitala infrastrukturen i sektorn hälsa, vård och omsorg.

För att lyckas krävs insatser och samarbete med många olika aktörer som myndigheter, företag, organisationer, Sveriges kommuner och regioner (SKR), regioner och kommuner.

Kom och ta del av aktuell information, ställ frågor, bidra med kunskap och nya perspektiv. Vi bjuder på frukost och ser fram emot intressanta samtal!

Innehåll:
• Bra styrning förutsätter samverkan
• Nationell funktion för interoperabilitet
• Internationell interoperabilitet
• Aktuella regeringsuppdrag
• Frågor och dialog

Medverkande:
Generaldirektör Gunilla Nordlöf, avdelningschefer Max Herulf och Peter Alvinsson, senior rådgivare Annemieke Ålenius med flera.

Om evenemanget

Tid: Tisdag den 13 februari 2024 klockan 8.00 – 9.30.

Plats: Du kan delta på plats i Stockholm där seminariet äger rum eller på distans via länk. Det går också bra att titta på seminariet hos oss i Kalmar.

I Stockholm och Kalmar bjuder vi på frukost. Du som deltar digitalt får en sändningslänk skickad till dig några dagar innan seminariet.

Lokal i Stockholm: Elite Hotel Carolina Tower, Eugeniavägen 6                    
Lokal i Kalmar: E-hälsomyndigheten, Södra Långgatan 60