Nyheter

 1. Annemieke Ålenius förstärker eHälsomyndighetens ledningsgrupp

  Den 1 april tillträdde Annemieke Ålenius som chef för samordningsavdelningen på eHälsomyndigheten. Närmast kommer hon från jobbet som chef för elektronisk patientjournal i Region Uppsala.

 2. Apotekens seniorvecka 2018 har fokus på äldres läkemedel

  Den 9–15 april 2018 fokuserar apoteken i Sverige på seniorers läkemedel. För första gången samlas apotek, eHälsomyndigheten, Linnéuniversitetet, Unionen och Apotekarsocieteten i en gemensam satsning för att lyfta kunskapen om äldres läkemedelsbehandling – Apotekens seniorvecka 2018.

 3. Samarbete och tidiga förberedelser viktigt när Nationella läkemedelslistan byggs upp

  Ett brett samarbete är nödvändigt när Nationella läkemedelslistan skapas. Det är också viktigt att vården och apoteken tillsammans med sina systemleverantörer tidigt börjar arbetet med att ansluta sina system till läkemedelslistan. Det visar den fördjupade förstudie som eHälsomyndigheten nu har lämnat till regeringen.

 4. Johan Jervehed ny HR-chef på eHälsomyndigheten

  Johan Jervehed tillträdde den 15 februari som chef för HR-avdelningen på eHälsomyndigheten.

 5. Ny app för nätverkande används på Nationella e-hälsodagen

 6. Nytt digitalt stöd hjälper hälso- och sjukvården samt socialtjänsten att förstå lagen

  ​En ny utbildning om digital verksamhetsutveckling i vården lanseras nu på https://div.socialstyrelsen.se. Där har Socialstyrelsen och eHälsomyndigheten bland annat tagit fram ett batteri med klargörande frågor och svar som rör journalföring och dokumentation – ett digitalt pedagogiskt stöd.

 7. Kostnadsfria läkemedel för barn från 1 januari 2016

  Riksdagen har beslutat att barn under 18 år från 1 januari 2016 erbjuds kostnadsfria läkemedel och varor som ingår i läkemedelsförmånerna. Syftet är att utjämna hälsoskillnaderna mellan olika socioekonomiska grupper.