Johan Persson – produktansvarig Läkemedelskollen

Under sina fyra år på E-hälsomyndigheten har Johan Persson haft flera olika roller. Sedan en tid tillbaka är han produktansvarig för Läkemedelskollen, en webbtjänst där du kan hitta information om dina, ditt barns eller dina djurs recept.

Jobba hos oss_produktansvarig_bild
Johan Persson uppskattar E-hälsomyndighetens flexibla arbetssätt.

Varför sökte du dig till E‑hälsomyndigheten?

Jag fick höra om E-hälsomyndigheten från några som arbetat som konsulter. De gav bilden av en bra arbetsplats där det händer mycket och det visade sig stämma.

Hur var det att börja arbeta här?

Jag trivdes direkt och har alltid haft väldigt bra och hjälpsamma kollegor. Här kan du fråga vem som helst om vad som helst. Det är något som står ut jämfört med andra arbetsplatser jag har varit på.

Vi har dessutom ett flexibelt arbetssätt. Det är ingen som säger att du måste vara på kontoret klockan åtta och gå hem vid fem varje dag. 

Vad gjorde du innan du kom till E‑hälsomyndigheten?

Jag är utbildad systemvetare i grunden och under flera år jobbade jag som it-konsult, bland annat som testledare, projektledare och arkitekt. 

Vilka olika uppdrag har du haft?

Under mina första år arbetade jag som krav- och verksamhetsanalytiker i projektet Nationella läkemedelslistan.

När jag fick chansen att bli produktansvarig för Covidbevis tog jag den. Det var en helt ny roll för mig och jag kände att jag ville gå åt det hållet. Det var en utmanande och kul resa och samtidigt väldigt utvecklande.

Nu är jag sedan en tid tillbaka produktansvarig för Läkemedelskollen och i den rollen har jag nytta av mina tidigare erfarenheter.    

Vad är Läkemedelskollen?

I webbtjänsten Läkemedelskollen kan du logga in och se de läkemedel som du, ditt barn eller ditt husdjur har fått på recept. Du kan också se information om ditt högkostnadsskydd och hantera fullmakter för apoteksärenden.  Läkemedelskollen finns på 1177.se och på ehälsomyndigheten.se

Det är en bra kultur på myndigheten med ett gott arbetsklimat. Det är högt i tak och alla får vara delaktiga.” Johan Persson, produktansvarig

Vad gör du som produktansvarig?

I mitt jobb ingår att förvalta produkten men också att framtidsspana och omvärldsbevaka.

Vi jobbar för att få till en så bra produkt som möjligt. Läkemedelskollen ska vara lätt att använda för alla. Jag håller ihop teamet och tittar på vad vi behöver göra för att nå de mål som vi har satt upp. 

Vad är det bästa med att jobba på E‑hälsomyndigheten?

Det är att känna att vi gör samhällsnytta. Det är kul att kunna bidra på det sättet och verkligen göra skillnad.

Vi jobbar med många intressanta projekt och vi har en spännande tid framför oss.