Nyinrättad roll som chefsfarmaceut till Victoria Throfast

E-hälsomyndigheten har utsett Victoria Throfast till chefsfarmaceut. Hon har arbetat med Nationella läkemedelslistan på E-hälsomyndigheten sedan omlokaliseringen till Kalmar.

bild Victoria Throfast
E-hälsomyndighetens chefsfarmaceut Victoria Throfast. Foto: E-hälsomyndigheten

Victoria Throfast är legitimerad apotekare och farmaceutisk utredare med en bakgrund från akademi, läkemedelsindustri och apotek.

– Victoria Throfast är en av våra nyckelpersoner i arbetet med Nationella läkemedelslistan. Jag är mycket glad över att Victoria nu som chefsfarmaceut fortsätter att bidra till att utveckla myndighetens tjänster i nära samarbete med apotek och vård samt invånare, säger E‑hälsomyndighetens generaldirektör Janna Valik.

– Mitt mål och min drivkraft är att bidra till bättre e-hälsa i Sverige för invånare, apotek och vård. Jag vill göra skillnad och påverka framtidens e‑hälsa utifrån min kunskap från verksamhetsområdet apotek, säger Victoria Throfast, chefsfarmaceut på E-hälsomyndigheten.

Nya expertroller

De nya rollerna som chefsfarmaceut respektive chefsläkare syftar till att stärka till myndighetens profil som expertmyndighet.

En viktig uppgift för de båda nya rollerna är att aktivt medverka i olika samverkansforum och konferenser för professionerna inom hälso- och sjukvård och apotek.


Fler nyheter

Du som läst "Nyinrättad roll som chefsfarmaceut till Victoria Throfast" kanske också är intresserad av dessa nyheter: