Planerat driftstopp i E-hälsomyndighetens tjänster den 27 – 28 november

E-hälsomyndigheten genomför ett planerat driftstopp natten till den 28 november. Det innebär att det inte går att hämta ut förskrivna läkemedel och andra varor på kvällen den 27 november eller på morgonen den 28 november.

Mediciner på burk och som en karta

E-hälsomyndigheten genomför ett planerat driftstopp som berör flera tjänster. Driftstoppet startar klockan 20.00 på lördagen den 27 november 2021 och väntas vara klart senast klockan 11.00 söndagen den 28 november.

Under den tid som driftstoppet pågår kan du inte hämta ut förskrivna läkemedel och andra varor som du har fått på recept. Det gäller både om du går in på ett apotek eller gör beställningar via e-handel. Däremot kan du handla receptfria läkemedel och varor precis om vanligt.

 – Vi har förlagt driftstoppet på natten då det berör minst antal kunder. Planera gärna att göra ditt apoteksärende före lördag kväll eller senare under söndagen, säger Peter Alvinsson, avdelningschef på E-hälsomyndigheten.

På E-hälsomyndighetens webbplats kan du läsa om vad som gäller när apoteken inte kan expediera dina recept:

Så här gör du som privatperson om apoteken inte kan expediera dina recept

Tjänsten Covidbevis berörs inte av driftstoppet, utan du kan precis som vanligt hämta ditt covidbevis via www.covidbevis.se


Nästa steg i införandet av Nationella läkemedelslistan

Den 1 maj 2021 började lag om nationell läkemedelslista att gälla. Lagen innebär några nyheter för dig när du besöker vården eller apoteket eller tar del av information om dina förskrivna och uthämtade läkemedel på Läkemedelskollen. Det handlar om förändringar som gradvis sker under de närmaste åren. Tillsammans ska de höja patientsäkerheten i Sverige.

Under driftstoppet den 27 – 28 november tas nästa steg i införandet av Nationella läkemedelslistan. På E-hälsomyndighetens webbplats kan du läsa mer om hur du som patient i vården och kund på apoteket berörs av Nationella läkemedelslistan:

Så höjs patientsäkerheten