Hämta vaccinationsbevis digitalt tar bara några få minuter

Du som snabbt vill ha ett vaccinationsbevis och kan använda en digital tjänst, hämta gärna ditt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se. Det kan även du som de senaste veckorna skickat in en blankett göra, så slipper du vänta. Just nu är handläggningstiden hos E-hälsomyndigheten upp till sex veckor.

Mobil med covidbevis
Det tar bara några minuter att hämta ett vaccinationsbevis digitalt.

E-hälsomyndigheten har den senaste tiden tagit emot en mycket stor mängd med blanketter, mejl och telefonsamtal från invånare som har frågor om vaccinationsbevis.

– ­Vi är inte nöjda med att personer får vänta på att få sitt vaccinationsbevis. Vi genomför nu flera åtgärder för att snabba upp hanteringen. Det handlar bland annat om att ta in ännu fler medarbetare i kundtjänsten och möjliga tekniska lösningar för att hantera stora flöden av både samtal och blanketter, säger Johan Jervehed, ansvarig för kundtjänsten på E‑hälsomyndigheten.

Det snabbaste och enklaste sättet att skaffa ett vaccinationsbevis är att gå till www.covidbevis.se. Väntetiden för ansökan som sker med blankett är just nu upp till sex veckor.

Om du har ansökt med blankett i november, så får du ditt bevis före julafton

Generellt är väntetiden just nu sex veckor för att få ett vaccinationsbevis om du har ansökt med blankett, i december månad.

Har du skickat in en korrekt ifylld blankett senast den 27–28 november till E‑hälsomyndigheten, så bör du ha ditt vaccinationsbevis med posten före julafton, förutsatt att postgången fungerar.

Fler än 10 miljoner vaccinationsbevis har utfärdats av E‑hälsomyndigheten. För de allra flesta tar det bara ett par minuter att hämta sitt vaccinationsbevis genom att logga in med e‑legitimation på www.covidbevis.se.

Så skaffar du e-legitimation