Pressinbjudan: Har individen tillräcklig kunskap för att äga sina hälsodata i en AI-värld? Är innovation inom e-hälsa en privat eller offentlig fråga?

Har individen tillräcklig kunskap för att äga sina hälsodata i en AI-värld? Är innovation inom e-hälsa en privat eller offentlig fråga? eHälsomyndigheten finns på plats under Almedalsveckan och arrangerar ett seminarium måndagen den 2 juli.

Många olika aktörer och insatser behövs för att förverkliga Vision e-hälsa 2025. eHälsomyndigheten bjuder därför in till debatt om aktuella e-hälsofrågor i Almedalen. Vi lyfter ämnen som rör etik, integritet och säkerhet och har bjudit in aktörer att duellera. Sedan öppnar vi för publiken att komma med egna inspel i debatten. Efter duellerna blir det mingelfika med informationsstationer: En digital pilot i primärvården och Vision e-hälsa 2025.

Medverkande:
Maja Fjaestad, statssekreterare, Socialdepartementet
Janna Valik, generaldirektör, eHälsomyndigheten
Torbjörn Hägglöf, expert hälsovård, life sciences & Watson, IBM
Nima Jokilaakso, projektledare digitalisering/e-hälsa, Swecare
Gisela Sitbon, affärscoach, Sting
Sofia Ernestam, verksamhetschef, akademiskt specialistcentrum, Stockholms läns sjukvårdsområde
Carl Jarnling, enhetschef invånartjänster, eHälsomyndigheten
Moderator: Johan Wester

Dag:
måndagen den 2 juli
Plats: Narvas trädgård, Birgers Gränd 4 i Visby
Tid: klockan 13.00-14.30 (seminariet pågår klockan 13.00-14.00 därefter mingelfika)

Seminariet teckentolkas och filmas för publicering på eHälsomyndighetens webbplats. För frågor om seminariet kontakta Maria Sundström, eHälsomyndigheten, 070-1988725, maria.sundstrom@ehalsomyndigheten.se

Information

Välkommen till e-hälsodueller i Almedalen!