Du som inte använder e-legitimation

Du kan beställa ditt covidbevis genom att skriva ut, fylla i och posta en blankett. Beviset skickas till din folkbokföringsadress. Just nu är handläggningstiden 10-15 dagar för att få ditt covidbevis på detta sätt. Har du e-legitimation och tillgång till dator ber vi dig använda tjänsten www.covidbevis.se

Gör så här:

 1. Skriv ut blanketten och fyll i den. (Glöm inte att skriva under blanketten!)
 2. Lägg blanketten i ett kuvert och posta den till oss.

  E-hälsomyndigheten
  Box 913
  391 29 Kalmar

  (Tänk på att du inte kan mejla in blanketten eller uppgifter om dina vaccinationer. Blanketten måste skickas med post till oss.)

 3. Vi begär ut uppgifterna från Nationella vaccinationsregistret och skickar sedan ditt covidbevis på papper till din folkbokföringsadress. (Covidbeviset kan inte skickas till någon annan adress än den där du är folkbokförd.)

Kan du inte kan skriva ut blanketten?

Om du inte kan skriva ut blanketten så går det bra att mejla oss så skickar vi blanketten till dig. Mejla endast om du absolut inte kan skriva ut blanketten själv. Tänk på att det tar några dagar att få blanketten per post och sedan tar det 10-15 dagar att handlägga din blankettansökan om covidbevis.

 1. Mejla på covidbevis@ehalsomyndigheten.se
 2. I mejlet skriver du bara att du vill ha blanketten för covidbevis, ditt namn och den adress dit du vill att vi skickar blanketten. Skriv inte personnummer eller några andra uppgifter.
 3. När du fått blanketten fyller du i den. (Glöm inte att skriva under blanketten!)
 4. Lägg blanketten i ett kuvert och posta den till oss:

   E-hälsomyndigheten
   Box 913
   391 29 Kalmar

  (Tänk på att du inte kan mejla in blanketten eller uppgifter om dina vaccinationer. Blanketten måste skickas med post till oss.)

 5. Vi begär ut uppgifterna från Nationella vaccinationsregistret och skickar sedan ditt covidbevis på papper till din folkbokföringsadress. (Covidbeviset kan inte skickas till någon annan adress än den där du är folkbokförd.)