60 länders vaccinationsbevis gäller i Sverige

Allt fler länder ansluter sig till EU:s system för digitala covidbevis. De senaste länderna är Montenegro, Taiwan, Thailand, Tunisien och Uruguay. Totalt godkänns bevisen i 60 länder.

60 länder är anslutna till EUs covidbevis.
60 länder är anslutna till EUs covidbevis.

Utöver EU:s 27 medlemsländer har 33 länder utanför EU nu anslutit sig till det europeiska systemet för covidbevis. Det innebär att covidbevis utfärdat i Sverige gäller vid inresa till många länder – även utanför EU.

De totalt 60 ländernas covidbevis gäller vid inresa till Sverige och vice versa; det svenska beviset gäller vid inresa till de övriga länderna inom EU:s system för digitala covidbevis. Bevisen kan vara av tre typer; vaccinationsbevis som är det vanligaste, testbevis eller tillfrisknandebevis.

När du ska ut och resa är det viktigt att undersöka exakt vilka krav som gäller för inresa på ditt resmål och eventuella transitländer du passerar på vägen. Det kan du göra på Sweden Abroad

Vaccinationsbevis från de 60 länderna kan också användas vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Sverige då vaccinationsbevis krävs.

Här hittar du hela listan över vilka länder där covidbevis gäller.