Om du saknar e-legitimation och/eller folkbokföringsadress

Om du saknar e-legitimation kan du besöka något av Sveriges cirka 1 400 apotek som kan hjälpa till med vaccinationsbevis. Du kan också beställa ditt vaccinationsbevis genom att skriva ut, fylla i och posta en blankett. Har du e-legitimation och tillgång till dator ber vi dig att använda tjänsten www.covidbevis.se

Till dig som saknar e-legitimation men har en folkbokföringsadress

Du kan beställa ditt covidbevis genom att skriva ut, fylla i och posta blanketten "Beställning av vaccinationsbevis". Beviset skickas till din folkbokföringsadress. Om blanketten är rätt ifylld och doserna finns registrerade tar det max två veckor att få ett vaccinationsbevis.

Har du e-legitimation och tillgång till dator, surfplatta eller mobiltelefon ber vi dig använda tjänsten www.covidbevis.se

Vänligen observera att s.k. reservnummer inte kan användas.

Till dig som saknar folkbokföringsadress

Om du är vaccinerad i Sverige och du har ett samordningsnummer kan du logga in med din e-legitimation på www.covidbevis.se och hämta ett vaccinationsbevis.

Så skaffar du en e-legitimation

Om du saknar e-legitimation kan du begära ut ett vaccinationsbevis genom att skriva ut, fylla i och posta blanketten "Beställning av vaccinationsbevis för dig som saknar folkbokföringsadress".

Du som saknar folkbokföringsadress fyller i den adress som du vill ha beviset skickat till. E-hälsomyndigheten skickar beviset som rekommenderat brev till ett ombud nära dig. Du får en avisering när du kan hämta ut beviset hos ombudet.

Vänligen observera att ett så kallat reservnummer inte kan användas.

Gör så här när du använder blanketterna

 1. Skriv ut den aktuella blanketten (se ovan och under "Relaterad information") och fyll i den. Kom ihåg att skriva under blanketten.
 2. Lägg blanketten i ett kuvert och posta den till oss.

  Covidbevis
  E-hälsomyndigheten
  Box 913
  391 29 Kalmar

  (Tänk på att du inte kan mejla in blanketten eller uppgifter om dina vaccinationer. Blanketten måste skickas med post till oss.)

 3. Vi begär ut uppgifterna från Nationella vaccinationsregistret och skickar sedan ditt covidbevis på papper till din folkbokföringsadress, om du har en sådan.

  Du som inte har en folkbokföringsadress får ditt vaccinationsbevis skickat som rekommenderat brev till den adress som du har uppgivit på den särskilda blanketten för detta ändamål.

För dig som är god man och ska beställa ett covidbevis åt din huvudman

Huvudmannen ska om möjligt själv skriva under med sin namnteckning.

Om huvudmannen inte kan skriva sin egen namnteckning får dokumentet skrivas under av huvudmannens gode man.

Posta sedan blanketten till E-hälsomyndigheten, tillsammans med en kopia av registerutdraget som styrker att du är god man åt personen.