Frida – systemutvecklare

Frida Melin vill jobba med människor och gillar programmering. Som systemutvecklare på E-hälsomyndigheten kan Frida kombinera sina favoritsysslor.

Porträtt av Frida Melin
Frida Melin kände sig välkommen på E-hälsomyndigheten från första stund.

Vad gör en systemutvecklare på E‑hälsomyndigheten?

Vi är problemlösare och vi kodar. Jag jobbar mest med webben som frontend‑utvecklare. Det innebär att jag utvecklar det som besökarna ser på en webbsida eller i en tjänst, exempelvis menyer och knappar.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Den börjar oftast med ett möte där vi går igenom vad vi har gjort, vad vi ska göra och om vi stött på några hinder. En del uppgifter är enkla och då hinner jag med flera på en dag. Andra är mer komplicerade och kan ta flera dagar att lösa. Vi gör alltid de mest prioriterade uppgifterna först.

Just nu jobbar jag i ett projekt för apoteken. Vårt team består av utvecklare, testare och farmaceuter och det är kul att arbeta med så kompetenta människor.

Varför sökte du dig till E‑hälsomyndigheten?

Först och främst tyckte jag att arbetsuppgifterna lät intressanta. Här fanns en möjlighet att få hjälpa andra människor men göra det bakom en datorskärm.

Utöver det tyckte jag att E-hälsomyndigheten verkade vara en attraktiv arbetsplats. Jag började direkt efter min examen till webbprogrammerare sommaren 2018 och jag trivs väldigt bra.

Jag tycker om att jag gör samhällsnytta när jag kodar.” Frida Melin, systemutvecklare

Hur är det att arbeta på E‑hälsomyndigheten?

Det är verkligen kul och alla är hjälpsamma. Jag har inte jobbat som utvecklare tidigare. I början var jag nervös eftersom det var mitt första jobb som utvecklare men alla var trevliga och stöttande. Jag kände mig välkommen direkt.

På myndigheten finns stora möjligheter att utvecklas, både inom sitt eget område och inom andra. Det gör att jag inte känner mig instängd i min roll.

Vad är det bästa med att jobba här?

Det bästa är att jag verkligen måste tänka. Jag vill gärna ha utmaningar och tycker att det lätt kan bli långtråkigt att göra samma sak hela tiden, men så är det inte här. Som utvecklare går det inte att göra saker av gammal vana. Du måste tänka efter hela tiden.