Nyheter

  1. E-hälsomyndigheten ska föreslå ett statligt digitalt stöd för FaR

    E-hälsomyndigheten ska på regeringens uppdrag genomföra en förstudie och föreslå en statlig infrastruktur för fysisk aktivitet på recept, FaR.

  2. Svara på E‑hälsomyndighetens remiss – definitioner av specifikationstyper

    E-hälsomyndigheten välkomnar dig som vill bidra till att förbättra informationsutbytet inom hälso- och sjukvård och socialtjänst, att svara på en öppen remiss.

  3. Årsredovisningen för 2022 visar på bredden i E-hälsomyndighetens arbete

    Digitaliseringen och delning av hälsodata ger stora möjligheter inom hälso- och sjukvården, för forskningen, för innovation och för Sverige som kunskapsnation. Samtidigt ställer ett försämrat säkerhetspolitiskt läge högre krav på myndighetens förmåga att arbeta med säkerhet och förebygga cyberattacker. Det konstaterar E-hälsomyndigheten i årsredovisningen för 2022.

  4. Ett steg närmare en nationell lägesbild över läkemedelstillgång

    Läkemedelsverket och E-hälsomyndigheten har, inom ramen för ett regeringsuppdrag, tagit fram ett förslag på vad som krävs för att Läkemedelsverket ska kunna sammanställa en lägesbild över tillgång, plats och förbrukning av läkemedel i Sverige.

  5. E‑hälsomyndigheten föreslår sammanhållen digital infrastruktur för kvalitetsregister

    Nu har E‑hälsomyndigheten slutredovisat förstudien om digital nationell infrastruktur för nationella kvalitetsregister. I slutrapporten finns flera förslag som förväntas bidra till en mer sammanhållen digital infrastruktur för kvalitetsregister och som även kan komma till bredare användning inom hälsa, vård, omsorg och för forskning.

  6. Svara på E-hälsomyndighetens remiss: Grunddatadomän Hälsa, vård och omsorg

    E-hälsomyndigheten välkomnar dig som vill förbättra tillgången till nationella grunddata inom hälso- och sjukvård och socialtjänst, att svara på en öppen remiss.

  7. E-hälsomyndigheten medverkar på Mötesplats för välfärdsteknologi och e-hälsa

    Generaldirektör Gunilla Nordlöf och medarbetare från E-hälsomyndigheten föreläser på konferensen, MVTe – mötesplats Välfärdsteknologi och e-Hälsa 2023 den 25 och 26 januari på Kistamässan i Stockholm. Det finns också möjlighet att träffa oss i vår monter på mässan, där vi gärna pratar e-hälsa.

  8. Framsteg i arbetet med Ena – Sveriges digitala infrastruktur

    Etableringen av den förvaltningsgemensamma digitala infrastrukturen, Ena, kräver långsiktig finansiering och ett gemensamt rättsligt stöd. Det skriver myndigheten Digg i sin slutrapport till regeringen. E-hälsomyndigheten har deltagit i arbetet som leds av Myndigheten för digital förvaltning, Digg.

  9. E-hälsomyndigheten bidrar till arbetet med ett gemensamt hälsodataområde i EU

    EU-projektet X-eHealth, som ska förbereda för att nya informationsmängder ska kunna delas säkert över landsgränser, är nu avslutat. E-hälsomyndigheten har, tillsammans med Italien, lett ett arbete om arkitektur och infrastruktur för de nya informationsmängderna.

  10. Nytt sätt att sammanställa statistik förenklar miljöforskning

    E-hälsomyndigheten och Läkemedelsverket har tillsammans tagit fram en ny beräkningsmodell för att sammanställa statistik om aktiva läkemedelssubstanser som har expedierats på apotek. Statistiken kan forskare använda för att bedöma vilka aktiva substanser som kan uppnå halter i miljön som utgör en miljörisk.