Nyheter

  1. E-recepttjänsten fungerar igen

    E-hälsomyndighetens driftleverantör har under tisdagen haft störningar som påverkat e-recepttjänsten. Problemet är nu avhjälpt och tjänsten fungerar igen. Det innebär att det går att både förskriva och expediera e-recept. Du som är apotekskund kan nu hämta ut dina läkemedel på ditt apotek.

  2. Störningar i e-recepttjänsten

    E-hälsomyndigheten har för närvarande störningar som påverkar e-recepttjänsten i hela landet. Det gör att du som apotekskund inte kan hämta ut recept på apoteket. E-hälsomyndigheten beklagar det inträffade. Vi arbetar med felsökning och återkommer med mer besked så snart vi kan.

  3. Träffa E-hälsomyndigheten på Vitalis 2023

    E-hälsomyndighetens generaldirektör Gunilla Nordlöf är en av invigningstalarna på årets Vitalis den 23-25 maj. Arbetet med hälsodata på EU-nivå och samarbeten för en gemensam digital infrastruktur i Sverige är några aktuella ämnen som E-hälsomyndigheten lyfter under konferensen.

  4. Fortsatt dispens från krav på tillitsnivå 3 för SITHS-kort

    E-hälsomyndigheten har i april 2023 beslutat om ytterligare dispenser för SITHS-kort efter ansökningar från Inera. Inera har ansökt om två olika dispenser för att särskilja de olika orsakerna till att tillitsnivå 3 inte kan uppnås.

  5. E-hälsomyndigheten samlar kunskap om digitalisering i ny tjänst

    Nu finns en ny söktjänst för att underlätta för dig som arbetar inom kommunal hälso- och sjukvård och socialtjänst och vill lära dig mer om digitaliseringens möjligheter.

  6. Fler barn ska få ökad möjlighet att delta i idrotts- och föreningslivet

    E-hälsomyndigheten har tillsammans med fyra andra myndigheter fått i uppdrag att arbeta fram hur ett statligt fritidskort för barn och unga ska fungera. Det handlar om en digital tjänst som ska göra det möjligt för fler barn och unga att delta i fritidsaktiviteter.

  7. Beredskapsapotek ska säkerställa tillgången till läkemedel vid kris

    Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV), Läkemedelsverket och E- hälsomyndigheten lämnar idag två delrapporter till regeringen om ett system med beredskapsapotek.

  8. Nytt datum för anslutning till Nationella läkemedelslistan beslutat

    Riksdagen har beslutat, i enlighet med regeringens förslag, att senarelägga kravet på anslutning till Nationella läkemedelslistan. Nytt sista datum är den 1 december 2025.

  9. E-hälsomyndigheten ska föreslå ett statligt digitalt stöd för FaR

    E-hälsomyndigheten ska på regeringens uppdrag genomföra en förstudie och föreslå en statlig infrastruktur för fysisk aktivitet på recept, FaR.

  10. Svara på E‑hälsomyndighetens remiss – definitioner av specifikationstyper

    E-hälsomyndigheten välkomnar dig som vill bidra till att förbättra informationsutbytet inom hälso- och sjukvård och socialtjänst, att svara på en öppen remiss.