Om webbplatsen

Vi ser att utvecklingen av webbplatsen är en ständigt pågående process. Hör gärna av dig med frågor eller kommentarer om vad som fungerar bra och vad som kan bli bättre.

Webbplatsen eHalsomyndigheten.se med tillhörande e-tjänster är uppbyggda med vårt uppdrag i centrum och med syftet att ge god service. Vi vill i hög grad visa vad som sker inom myndigheten och lyfta fram aktuella insatsområden.

Webbplatsen och e-tjänsten Läkemedelkollen är responsiva och anpassade för att fungera på såväl datorskärmar som surfplattor och mobiltelefoner.


Kakor (cookies)

Webbplatsen använder kakor. Alla som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.

Så används kakor på vår webbplats

På eHälsomyndighetens webbplatser använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi ska kunna följa upp hur innehållet används. Vissa kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. De har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. Övriga kakor används för att vi ska kunna räkna antalet användare och analysera webbtrafik. Genom att förstå hur webbplatsen används kan vi utveckla och förbättra den.

Genom att använda eHälsomyndighetens webbplatser accepterar du att kakor används.

Följande kakor använder vi på webbplatsen.

fileDownload
Kakan fångar upp lyckade nerladdningar av filer och skickar vidare det till något som kallas jquery-script för behandling.

VisitorCookieAccept
En kaka skapas när du accepterar att webbplatsen använder kakor (klickar på knappen "Jag accepterar" längst upp på sidan). Kakan innehåller ingen information om dig som person, endast information om din dator och din webbläsare.

ASP.NET_SessionId
Kakan registrerar val du gör under ditt besök på webbplatsen. Information i kakan förenklar din användning av webbplatsen och de tjänster som finns. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Kakan raderas när du stänger din webbläsare.

_gid
Kakan skapas för analysverktyget Google Analytics och används för att begränsa antalet anrop om webbplatsen får väldigt mycket trafik. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Raderas när webbläsaren stängs ner.

_ga
Kakan skapas för analysverktyget Google Analytics och används för att samla in webbstatistik om användningen på webbplatsen samt gör det möjligt att skilja på nya och återkommande besökare på webbplatsen. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Kakan sparas i 2 år från det att den skapas.

NSC_MC-Fyuxfcc-xxx.fin.tf-mcwt
Kakan används för att säkerställa att trafik och användardata dirigeras till rätt plats där en webbplats är värd på flera servrar, så att du får en konsekvent upplevelse.

 _gat_UA-6515945-7
Kakan lagrar inte någon information om dig, den används bara för att begränsa antalet förfrågningar som måste göras till doubleclick.net.

Analysverktyget för webbstatistik  Google Analytics

Vi använder oss av analysverktyget Google Analytics och dess kakor för att samla in information om hur besökare använder webbplatsen, till exempel antal sidvisningar och besök. Informationen används för att förbättra webbplatsen och optimera användarupplevelsen. Kakorna för denna tjänst är beskrivna längre upp på denna sida (_ga, _gat, _gid) och innehåller ingen information som kan kopplas ihop med dig som enskild person. Om du ändå inte vill att användningsdata samlas in i statistiksyfte kan du använda så kallade "opt-out" tillägg till din webbläsare.

Opt-out tillägg för Google Analytics på Googles webbplats

Att undvika kakor

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera kakor manuellt från din hårddisk när som helst.

Väljer du att inte acceptera kakor riskerar du att vissa delar av webbplatsen fungerar något sämre eller inte alls.


Uppbyggnad

Det ska vara enkelt att hitta på webbplatsen. Du navigerar via menyn, sök eller länkar. På flera sidor finns länkar i slutet på sidan för att underlätta navigering i sidled.

Vi har valt att lyfta fram tre huvudingångar - satsningar, tjänster samt anslut och utveckla. Under menyn finns ytterligare en huvudingång som nämns ”Om oss”. Alla ingångar hittar du under menyn.

Driftinformation och trafikljusen går att nå via ”anslut och utveckla” men det finns även en länk från startsidan.

Tekniska förutsättningar

eHälsomyndighetens webbplats fungerar bra i moderna webbläsare och är kompatibel med följande webbläsare:

  • Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Internet Explorer 10 och framåt
  • Safari

För att kunna läsa våra dokument i datorn behöver du en pdf-läsare. Om du inte har en pdf-läsare i din dator kan du ladda ner och installera en kostnadsfritt. Klicka på den här länken för att komma till Adobe Readers nedladdningssida.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren. Det finns två typer:

  • Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Filen används till exmepel för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen. De försvinner om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
  • Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne under den tiden som besökaren är på webbplatsen. De försvinner när besökaren stänger av sin webbläsare.

Om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Vill du dela med dig av din upplevelse eller tankar om vår webbplats och våra e-tjänster är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.

Skicka ett mejl till: registrator@ehalsomyndigheten.se