Theo njuter av samhällsnyttiga it-system

Just nu genomför E-hälsomyndigheten en bred kampanj för att rekrytera nya medarbetare till Kalmar. Theoharis Nalmpantidis sökte en tjänst som mjukvaruarkitekt och är en av tio helt nya medarbetare som nu har anställts på E-hälsomyndigheten i Kalmar.

Jag flyttade från Västervik till Kalmar 1997 för att studera och sedan blev jag kvar. Idag är jag gift med en Kalmartjej har två söner och bor i Vimpeltorpet i norra delen av staden. Theoharis Nalmpantidis
Porträttbild på Theoharis Nalmpantidis
Fotograf: Jennifer Glans

Theo, som han kallas, läste under åren 1997 till 2001 på högskolan i Kalmar och utbildade sig till dataingenjör. Examensjobbet gjorde han på Telia Prosoft i Kalmar och det ledde sedan till ett fast jobb där. 2004 såldes verksamheten och Theo följde med till den nya ägaren Tieto.

– Till för några månader sedan var jag kvar på Tieto och kände egentligen inte något behov av att byta jobb. Det är bara det att jag njuter av att arbeta med samhällsnyttiga it-system. Det låter kanske konstigt, men det ger en speciell tillfredställelse att arbeta med sådant som är viktigt på riktigt. Därför tvekade jag inte att söka tjänsten på E-hälsomyndigheten i Kalmar när den dök upp, säger Theo.

Roligt att vara i samma bransch som sin fru

På Tieto jobbade Theo som systemutvecklare och från början var det konsultuppdrag för den gamla arbetsgivaren Telia som gällde, men det skulle ändras. En dag frågade chefen om Theo hade lust att pröva något nytt och ta uppdrag inom hälsa och sjukvård.

– Jag lovade att fundera på saken. Sedan gick jag hem och talade med min fru som är farmaceut på ett apotek och vi tyckte båda att det skulle vara roligt att jobba i samma bransch. Därefter arbetade jag flera år som mjukvaruarkitekt, systemutvecklare och lösningsarkitekt för Apoteket AB. Faktum är att en stor del av mina konsultuppdrag på Apoteket AB handlade om it-system som i dag finns hos E-hälsomyndigheten, säger Theo.

Kalmar är perfekt för familjeliv

Just nu finns flera lediga it-jobb på E-hälsomyndigheten i Kalmar. Vad vill Theo säga till dem som funderar på att söka någon av tjänsterna?

– För vissa av tjänsterna är det bra om de som söker är intresserade av integration. Våra it-system kommunicerar ju med andra aktörer som apotek, vårdgivare och myndigheter. Till de som inte redan bor i Kalmar kan jag säga att det är en riktig idyll. Staden ligger vackert är lagom stor och perfekt för familjeliv, avslutar Theo.