Nyheter

 1. Ökad digital samverkan när eSam växer

  eHälsomyndigheten är ny medlem i eSam, e-samverkansprogrammet. Med hjälp av digitala lösningar vill eSam göra vardagen enklare, öppnare och effektivare för privatpersoner och företag. Genom eSam stärker eHälsomyndigheten sin position som en samlande och ledande kraft inom e-hälsa.

 2. Intervju om e-hälsa på arabiska

  E-hälsa är ett intressant ämne som berör många. Lyssna på intervjun med eHälsomyndighetens Raste Al-Talabani som sänds den 25 mars.

 3. Första steget taget för enhetlig information om verksamheter och utbud

  Fyra myndigheter har enats om att gemensamt ta fram en ändamålsenlig och säker hantering av information om verksamheter inom vård, apotek och omsorg. Syftet är att skapa förutsättningar som leder till nytta för såväl individer som verksamheter och huvudmän.

 4. Holländsk delegation besöker eHälsomyndigheten

  Den 17 mars tar eHälsomyndigheten emot en delegation bestående av ett trettiotal företrädare för hälso- och sjukvården, omsorgen och politiken i Holland.

 5. Debattartikel om arbetet med läkemedelsstrategin

  Aktörerna bakom den nationella läkemedelsstrategin går idag ut med en debattartikel i Dagens Medicin.

 6. ​Holländsk delegation besöker eHälsomyndigheten

  Den 17 mars tar eHälsomyndigheten emot en delegation bestående av ett trettiotal företrädare för hälso- och sjukvården, omsorgen och politiken i Holland.

 7. Närmare nya e-hälsovisionen med gemensam informationsstruktur

  eHälsomyndigheten har beslutat att införa Socialstyrelsens gemensamma informationsstruktur i sin verksamhet. Beslutet ligger i linje med Vision e-hälsa 2025 som premiärvisades på eHälsomyndigheten.

 8. Årsredovisning 2015

  Förvaltning av e-recept är eHälsomyndighetens kärnverksamhet och en central del i den infrastruktur som knyter samman vård- och apotek. Drygt 98 procent av alla humanrecept är elektroniska idag. Under året förmedlade vi ca 84 miljoner receptorderrader.

 9. ​Tre nya chefer ska lyfta avdelningen för Digitalisering

  eHälsomyndighetens avdelning för Digitalisering ansvarar för att skapa förutsättningar för myndigheten att lyckas med digitaliseringens utmaningar. Sedan i våras, då Fredrik Frimodig började som CIO på eHälsomyndigheten, har avdelningen stöpts om och en ny ledningsgrupp har tillsatts. Therese Hulting, Krister Johansson och Stefan Leonardsson är alla nyanställda på eHälsomyndigheten.

 10. Försäljning av antibiotika fortsätter att minska

  Försäljningen av antibiotika minskade 2015 jämfört med 2014. Antibiotika ska bara används när det är nödvändigt. Genom att samtliga aktörer arbetar för en ansvarsfull användning kan utvecklingen mot fler resistenta bakterier bromsas.