Vaccinationsbevis kan hämtas till barn från 12 år

Höstlovet närmar sig. Som vårdnadshavare kan du enkelt ladda ner ditt och ditt barns vaccinationsbevis om ni ska resa utomlands. Det är aktuellt om landet har krav på vaccination för inresa. Du hittar era vaccinationsbevis på covidbevis.se.

Bild Vaccinationsbevis kan hämtas till barn från 12 år
Vaccinationsbevis kan hämtas till barn från 12 år. Illustration: Li Rosén Zobec/E-hälsomyndigheten

Genom att logga in med e-legitimation på covidbevis.se kan du se giltiga vaccinationsbevis eller hämta ett nytt vaccinationsbevis till barn som fyllt 12 år. Det fungerar också om ditt barn är yngre än 12 år om en läkare har ordinerat vaccinationen.

Tänk på att du behöver hämta ett nytt bevis efter varje vaccinationstillfälle då det inte uppdateras automatisk med den nya dosen.

Så hämtar du ett vaccinationsbevis

Du som förälder eller vårdnadshavare kan hämta vaccinationsbevis till dina minderåriga barn och ungdomar, det vill säga personer under 18 år, förutsatt att de är vaccinerade.

När du har loggar in i tjänsten Covidbevis.se får du alternativen att antingen hämta vaccinationsbevis till dig själv, eller att hämta vaccinationsbevis till ditt barn. Här kan du också se era giltiga vaccinationsbevis.

När du fyller i barnets personnummer kontrolleras det mot Skatteverket att du är vårdnadshavare för barnet. Om du har en digital brevlåda skickas barnets vaccinationsbevis direkt dit. Du kan också spara ned beviset på din dator, surfplatta eller telefon.

Barn som har fyllt 16 år och har e-legitimation kan själva logga in och hämta vaccinationsbevis på Covidbevis.se

Hämta vaccinationsbevis på www.covidbevis.se

Om du saknar e-legitimation kan du besöka ett apotek som kan hjälpa dig med ett vaccinationsbevis på papper, till både dig och dina barn.

Få vaccinationsbevis på apotek

Du kan också använda blanketten "Beställning av vaccinationsbevis för personer under 18 år".

Kontrollera vad som gäller på ditt resmål på Sweden abroad.

ehalsomyndigheten.se hittar du mer information om covidbevis.