error

Driftinformation

E-hälsomyndighetens driftleverantör har störningar som påverkar recepttjänsten. Just nu kan det kan ta lite längre tid att hämta ut läkemedel på apotek.

Mer om störningarna i recepttjänsten

Ingen ska behöva vänta längre än två veckor på vaccinationsbevis

Cirka 12 miljoner vaccinationsbevis har utfärdats sedan tjänsten lanserades 1 juli. För de allra flesta går det på nolltid att få ett bevis, via www.covidbevis.se. Tyvärr har väntetiderna för dem som saknar e-legitimation varit för långa under en tid.

Person vid dator
Det snabbaste sättet att få ett vaccinationsbevis är att själv hämta det på www.covidbevis.se

Om du saknar e-legitimation så har du behövt beställa ett vaccinationsbevis genom att fylla i en blankett som postas till E-hälsomyndigheten.

Ett väldigt högt ansökningstryck i kombination med sjukfrånvaro och vab har gjort att väntetiden har varit uppemot sex veckor.

 Nu ökar vi personalstyrkan och automatiserar delar av hanteringen. Senast i februari ska man inte behöva vänta mer än maximalt två veckor från att blanketten har kommit in till E-hälsomyndigheten, säger Annemieke Ålenius, avdelningschef E-hälsomyndigheten.

Ambitionen är så klart att korta väntetiderna ytterligare, men just nu kan E-hälsomyndigheten vara tydlig om målet om maximalt två veckor under februari månad.

Personalstyrkan i E-hälsomyndighetens kundtjänst ska öka från 36 personer (1 december) till 55 personer (17 januari), och ytterligare 15 personer är under rekrytering.

Automatisering av hanteringen sker bland annat genom att Försäkringskassan anlitas för att printa, kuvertera och skicka ut vaccinationsbevis, från och med den 17 januari.