Covidbevis fungerar igen

Covidbevis-tjänsterna har under söndagen haft tekniska problem. Sedan strax efter klockan 10.00 fungerar åter tjänsterna.

Felet uppstod strax efter midnatt i samband med ett tekniskt underhållsarbete hos E‑hälsomyndighetens driftsleverantör Försäkringskassan.

E-hälsomyndigheten inledde felsökning tillsammans Försäkringskassan och strax efter klockan 10.00 gick det återigen att hämta covidbevis.

Vi beklagar det inträffade och eventuell olägenhet som kan ha uppstått för resenärer.

Tidigare meddelande (nu inaktuellt):

Sedan klockan 00.42 natten mot söndagen går det inte att hämta ut covidbevis. Samtliga tre bevis; vaccinationsbevis, testbevis och tillfrisknandebevis, omfattas av de tekniska problemen. 

Felet uppstod i samband med ett tekniskt underhållsarbete hos E‑hälsomyndighetens driftsleverantör Försäkringskassan. Vi arbetar tillsammans med dem för att lösa problemet så snabbt som möjligt.

Vi beklagar det inträffade och den eventuella olägenhet som det kan leda till för resenärer. Särskilt besvärligt kan det tyvärr vara för den som planerat att testa sig för ett testbevis eftersom det gäller kort tid från det att resenären testat sig hos en vårdgivare som tillhandahåller testbevis.

Om du har digital brevlåda och tidigare har hämtat ett covidbevis kan du hämta det hos din brevlådeoperatör.

Du som har tänkt att hämta covidbevis för att resa, vänligen följ informationen på E-hälsomyndighetens webbplats:

Driftinformation • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)

Informationen uppdateras så snart det finns ny information att ge.