Nytt material om Nationella läkemedelslistan

Den 1 maj 2021 närmar sig – det vill säga det datum som lagen om nationell läkemedelslista träder i kraft. Samma datum sjösätts registret Nationella läkemedelslistan. Du har väl inte missat E hälsomyndighetens senaste informationsmaterial om Nationella läkemedelslistan?

Informationen riktar sig i det första steget främst till beställare och leverantörer av vård- och apotekssystem som ska anpassas till Nationella läkemedelslistans nya teknik. Snart kommer också information till medarbetare inom vård och apotek.

Folder för dig som ska använda Nationella läkemedelslistan

Vill du ha en grundläggande genomgång av hur vård, apotek och deras systemleverantörer påverkas av lagen och det nya registret? I foldern kan du läsa om hur Nationella läkemedelslistan höjer patientsäkerheten och vilka nyheter som Nationella läkemedelslistan medför.

Foldern passar också för dig som vill sprida information om Nationella läkemedelslistan, exempelvis på din arbetsplats.

Till dig som ska använda Nationella läkemedelslistan (pdf, öppnas i nytt fönster, 755 kB)

Tryckversion: Till dig som ska använda Nationella läkemedelslistan (pdf, öppnas i nytt fönster, 755 kB)

Dokumentation i Utvecklarportalen

För att ett system ska bli godkänt för att använda Nationella läkemedelslistans nya teknik måste det uppfylla en rad krav. Du hittar kraven och beskrivningar av Nationella läkemedelslistans funktioner i dokumentationen för Nationella läkemedelslistan på den gemensamma samverkansytan Utvecklarportalen (kräver inloggning).

Besök Utvecklarportalen

Kommande webbutbildning för vård- och apotekspersonal

Alla som har rätt att se uppgifterna i Nationella läkemedelslistan kan lära sig mer om hur det nya registret fungerar i webbutbildningen Lär känna Nationella läkemedelslistan. Utbildningen publiceras på E‑hälsomyndighetens webbplats under våren 2021.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få den senaste informationen om Nationella läkemedelslistan. Nyhetsbrevet riktar sig till dig som ska utveckla mot Nationella läkemedelslistan men också till dig som ska använda Nationella läkemedelslistan i ditt arbete.