E-hälsomyndigheten deltar på Digitalidag med film om covidbevis

I dag den 15 oktober arrangeras den årliga och nationella temadagen Digitalidag. E-hälsomyndigheten bidrar i år med en film som visar hur det fungerar att hämta sitt vaccinationsbevis på covidbevis.se.

Digitalidag genomförs den 15 oktober.

 
Temadagen Digitalidag ska visa på digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla människor att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

– I år är vårt bidrag till Digitalidag helt och hållet digitalt. Med en film vill vi visa hur enkelt det är att gå in på covidbevis.se och hämta sitt vaccinationsbevis med hjälp av e-legitimation. Det är ett utmärkt exempel på de möjligheter och fördelar som digitaliseringen ger, säger Erika Burlin Hellman, kommunikationschef på E-hälsomyndigheten.

För den som inte har e-legitimation och vill ha ett covidbevis på vaccination för att resa, finns alternativet att använda blankett för att få ett covidbevis.

Om Digitalidag

Digitalidag arrangerades första gången år 2019 och då genomförde 75 aktörer 33 aktiviteter på 11 orter. Sedan dess har intresset för arrangemanget vuxit och i år är E-hälsomyndigheten en av sammanlagt 250 aktörer som deltar i Digitalidag. Tillsammans arrangerar vi 1 290 aktiviteter på 210 orter i Sverige. Läs mer om årets Digitalidag (extern länk som öppnas i nytt fönster).

Initiativtagare till Digitalidag är Forum för Omställning, (FfO), Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), Landsorganisationen i Sverige, (LO), Myndigheten för digital förvaltning, (DIGG), Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Statens servicecenter.