E-recepttjänsten till final i Guldlänken

E-hälsomyndighetens e-recept, nominerades innan sommaren till Guldlänken. Nu står det klart att e‑recepten är en av tre finalister till det prestigefyllda priset.

"E-recept är en digital lösning med några år på nacken som fortsätter att skapa värden genom hög användningsgrad och stora volymer. Dessutom fortsätter utvecklingen med kompletterande funktioner för att underlätta en digital hantering av recept och högkostnadsskydd för både människor och djur. Med en stark känsla av att ”det är så här det borde fungera på många områden” har E‑recept under många år skapat stora och bestående värden. E‑recepten ökar säkerheten och kvaliteten i läkemedelshanteringen och visar samtidigt att bred samverkan verkligen kan effektivisera och underlätta för alla involverade parter."

Vinnaren av Guldlänken offentliggörs fredagen den 21 augusti i samband med konferensen Offentliga Rummet, som i år arrangeras digitalt. Prisutdelare är energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Film på Youtube om de som kan vinna

Film som presenterar de tre finalisterna där E-hälsomyndighetens generaldirektör Janna Valik berättar om e‑recepten


De andra två finalisterna är projekten Jobtech Development och Skola Hemma.

Guldlänken har sedan 1999 stimulerat utvecklingen av svensk offentlig verksamhet genom att årligen lyfta fram de främsta exemplen på innovativt förändringsarbete.

Mer om e-recepten finns på E-hälsomyndighetens webb

Mer om Guldlänken finns på Offentliga Rummets webb