Sista stora rekryteringsomgången för eHälsomyndigheten i Kalmar

Nu har eHälsomyndigheten startat den tredje stora rekryteringsomgången för att bemanna den nya organisationen i Kalmar. Denna omgång blir mer utsträckt i tiden och beräknas pågå fram till årsskiftet.

Porträtt av Ann-Charlotte Francis
– Under april och maj lägger vi ut ett tiotal tjänster. Fler platsannonser publiceras därefter runt midsommar och under hösten, säger Ann-Charlotte Francis, HR-chef på eHälsomyndigheten.

I samband med rekryteringen ska eHälsomyndigheten annonsera i digitala kanaler och i tryckt media. Alla lediga tjänster läggs också successivt ut på myndighetens webbplats ehalsomyndigheten.se.

– Nu söker vi bland annat fler farmaceuter och testare med it-kompetens. Under april och maj lägger vi ut ett tiotal tjänster. Fler platsannonser publiceras därefter runt midsommar och under hösten, säger Ann-Charlotte Francis, HR-chef på eHälsomyndigheten.

En första rekryteringsomgång genomfördes mellan den 5 december och den 2 januari. Den andra rekryteringsomgången pågick mellan den 6 februari och den 6 mars. Hittills har 60 nya medarbetare anställts på eHälsomyndigheten i Kalmar. När organisationen är fullt bemannad ska eHälsomyndigheten ha omkring 100 anställda i Kalmar och ett 50-tal i Stockholm.

Bakgrunden till rekryteringen är att regeringen förra året beslutade att etablera eHälsomyndighetens säte och merparten av verksamheten i Kalmar.

För mer information kontakta

Lars Kämpe, tf. pressansvarig, eHälsomyndigheten, 010-458 63 82, 076-144 40 82 eller lars.kampe@ehalsomyndigheten.se