eHälsomyndigheten inviger Kalmarkontoret

Tisdag den 7 mars inviger eHälsomyndigheten det nya kontoret på Borgmästaregatan 5 i Kalmar. Invigningen förrättas av tf. generaldirektör Eva-Britt Gustafsson och bland gästerna finns Agneta Karlsson som är statssekreterare hos Gabriel Wikström, minister för folkhälso-, sjukvårds- och idrottsfrågor.

Stockholm-Kalmar
Invigningen av eHälsomyndighetens lokaler i Kalmar sker den 7 mars, klockan 16:30 och representanter för medierna är välkomna från klockan 16:00.

– Det är dags att inviga våra nya lokaler i Kalmar, men detta är mer än en invigning. Vi vill också uppmärksamma att eHälsomyndigheten nu är på plats i Kalmar och att vi har börjat bygga upp vår verksamhet här, säger tf. generaldirektör Eva-Britt Gustafsson.

I juni 2016 beslutade regeringen att etablera eHälsomyndighetens säte och merparten av verksamheten i Kalmar. Det nya kontoret på Borgmästaregatan 5 täcker eHälsomyndighetens initiala behov av lokalyta. Den 1 maj 2018 när lokaliseringen i Kalmar ska vara klar behöver myndigheten utrymme för 100 medarbetare.

Invigning tisdag den 7 mars, klockan 16:30

Medierna är välkomna att närvara vid invigningen.

Plats: Borgmästaregatan 5, Kalmar.

Tid: Invigningen sker klockan 16:30 och representanter för medierna är välkomna från klockan 16:00.

För mer information kontakta:

Lars Kämpe, t.f. pressansvarig, 010-458 63 82, 076-144 40 82, lars.kampe@ehalsomyndigheten.se

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.