eHälsomyndigheten förstärker ledningen med ny CIO och HR-chef

eHälsomyndigheten har rekryterat två ledande befattningshavare: Fredrik Frimodig blir ny CIO och Ann-Charlotte Francis HR-chef.

Både Fredrik Frimodig och Ann-Charlotte Francis kommer att ingå i ledningsgruppen som består av GD och samtliga avdelningschefer på myndigheten.

Fredrik Frimodig har en ingenjörsexamen samt en examen i business administration från Civilingenjörsprogrammet på IFL/Handelshögskolan. Han kommer närmast från en befattning som CIO på Swedavia. Han har tidigare bland annat arbetat som utvecklingschef på Collectums IT-avdelning och affärsområdeschef på Valtech. Hans uppdrag blir att utveckla och effektivisera myndighetens IT-verksamhet för att möta de behov som myndighetens framtida uppdrag ställer.

- Dessa rekryteringar förstärker vår ledning med central kompetens. Vi har en samhällsviktig och teknikintensiv verksamhet där Fredrik Frimodigs kundfokus och erfarenhet från andra samhällsviktiga branscher blir värdefull, säger GD Torsten Håkansta. Ann-Charlotte Francis bakgrund från såväl offentliga som privata verksamheter passar bra för en ung myndighet som vill vara modern och serviceinriktad.

- Att driva förändring och ta tillvara på den nytta som modern teknik och digitalisering skapar är en av mina absoluta styrkor. Jag ser fram mot att genom mitt arbete på eHälsomyndigheten bidra till en bättre hälsa, vård och omsorg, säger Fredrik Frimodig.

eHälsomyndighetens nya HR-chef Ann-Charlotte Francis är personalvetare med en bakgrund bland annat som personaldirektör på Tamro och Ericsson samt HR-chef på Skatteverket:

- Jag ser fram mot att bidra till uppbyggnaden av eHälsomyndigheten, bland annat genom att rekrytera den nyckelkompetens inom IT och hälso- och sjukvård, som behövs för att myndigheten ska kunna fullgöra sitt spännande uppdrag.

För mer information:
Torsten Håkansta, GD eHälsomyndigheten, 010-458 62 62.