Jobba hos oss

Vill du jobba för digitaliseringen av Sveriges hälso-, sjukvård och omsorg? eHälsomyndigheten är en modern myndighet där du som medarbetare dagligen bidrar till ett bättre samhälle. Längst ner på den här sidan hittar du våra lediga tjänster. Ansök redan i dag!

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. Vi har kontor både i Kalmar och i Stockholm.

E-hälsa underlättar vardagen för oss alla

Hela 99 procent av alla recept i Sverige är elektroniska. När en läkare skickar iväg ett e-recept från sin dator hamnar det hos oss på eHälsomyndigheten. Alla apotek kan sedan hämta e-receptet och lämna ut läkemedlet till kunden. Detta är ett exempel på hur e-hälsa underlättar vardagen för oss alla. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige. 

Förutom att ansvara för e-recepten leder vi regeringens satsningar på e-hälsa och erbjuder ett antal e-hälsotjänster. 

Läs mer om vad eHälsomyndigheten gör

Jobba med ett av Sveriges mest spännande it-projekt: nationella läkemedelslistan

eHälsomyndigheten har fått uppdraget från regeringen att utveckla och införa Nationella läkemedelslistan. Den kommer att bli en rikstäckande informationskälla som ger vården, omsorgen, apoteken och patienten tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel.

Hur är det att jobba på eHälsomyndigheten?

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Följ oss på LinkedIn