Utredare till vård och apotek

Arbetsområde: Utredare

Arbetsinriktning: Farmaceutisk utredare

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Nu söker vi en utredare till enheten vård och apotek.

Avdelningen E-hälsotjänster ansvarar bland annat för förvaltningen av de register och it-system som är en förutsättning för förskrivning och expediering av läkemedel, rapportering av försäljningstransaktioner samt nationell läkemedelsstatistik.

Enheten vård och apotek är en del av avdelningen e-hälsotjänster och består av 19 medarbetare. Dessa har befattningen farmaceutiska utredare, utredare, produktansvariga samt förvaltningsledare. Enhetens huvudansvar är förvaltning och vidareutveckling av ett antal register som används vid förskrivning och expediering av e-recept.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom farmaci med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Den 1 maj 2021 trädde lagen om nationell läkemedelslista i kraft och det tekniska införandet av registret Nationella läkemedelslistan inleddes. Nationella läkemedelslistan ska ge hälso- och sjukvården, apoteken och patienten samma bild av patientens förskrivna och uthämtade läkemedel. Den vi söker ska bli en del av en grupp som arbetar med NLL-registret.

I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med övriga i gruppen delta i löpande förvaltningsarbete (vidmakthållande och vidareutveckling), besvara interna och externa ärenden samt delta i utredningar.

Det är av stor vikt att bli väl insatt i de lagar och föreskrifter som är kopplade till förskrivning och expediering av e-recept (främst lagen om NLL), vilket är viktig för att kunna bidra i den utveckling av NLL som kommer genomföras framöver.

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård eller farmakologi, alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård eller apotek.
  • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Som person är du trygg, stabil och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du arbetar bra med andra människor och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och och löser komplicerade problem. 

Meriterande för tjänsten är:

  • Kunskap om informationsflöden, exempelvis förskrivning och/eller expediering av recept inom hälso- och sjukvård och/eller inom apotek
  • Erfarenhet av registerförvaltning eller systemutvecklingsarbete ur ett verksamhetsperspektiv

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Hos oss får du friskvårdsbidrag och vi tillämpar förtroendearbetstid och eftersträvar en god balans mellan arbete och fritid. Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Kalmar. Tjänsten kan innebära tjänsteresor till Stockholm.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Peter Gripstrand, enhetschef på vård och apotek, tel 010-458 63 82, HR-specialist Sofia Gustafsson, tel 010-106 08 68, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 7 augusti 2021.

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

 

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Portföljansvarig till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-22
Techlead / mjukvaruarkitekt / senior systemutvecklare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-15
Techlead / mjukvaruarkitekt / senior systemutvecklare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-15
Verksamhetsarkitekt till E-hälsomyndigheten 2021-08-15
Lösningsarkitekt till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-15
Farmaceutisk utredare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-14
Testspecialist till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-31
Utredare till vård och apotek Kalmar 2021-08-07