Utredare till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: Utredare

Arbetsinriktining: Utredare offentlig förvaltning

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Vill du arbeta med att förbättra förutsättningar för digitalisering av hälso- och sjukvård? Brinner du för samverkan i vården och har samtidigt ett stort intresse för projektledning och it?

Vi söker nu två utredare till vår Samordningsavdelning. Samordningsavdelningen arbetar med att skapa förutsättningar för, och öka kunskapen kring, e-hälsa. Detta görs genom att till exempel ta fram beslutsunderlag till regeringen, samordna myndigheternas e-hälsoarbete samt stödja aktörer inom hälso- och sjukvården i sin digitalisering genom nationella stöd inom områden som standarder och enhetligare begreppsanvändning.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med uppdrag, utredningar och remisser tillsammans med såväl externa som interna deltagare. Du kommer också att vara en del av att utveckla och förvalta arbetsformer, modeller och metoder för Samordningsavdelningens arbete med olika intressenter och aktörer.

Vidare innebär tjänsten att leda eller delta i samverkansforum inom e-hälsoområdet samt analysera propositioner, rapporter, uttalanden etc. som berör myndighetens uppdrag. Som Utredare producerar du även rapporter, underlag och förslag till beslut.

Hos oss kommer du att ingå i en engagerad grupp som består av många olika yrkesgrupper, som t ex informatiker, farmaceuter, samhällsvetare, sjuksköterskor och folkhälsovetare. Arbetet ställer stora krav på självständighet, men du kommer också arbeta tillsammans med kollegor i olika uppgifter och arbetsgrupper.

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen
  • Minst 5 års erfarenhet av offentlig sektor, varav minst 2 års erfarenhet av hälso- och sjukvård
  • Erfarenhet av strategiskt utredningsarbete
  • God förmåga att uttrycka dig i både svenska och engelska, både i tal och skrift

För att trivas i tjänsten ser vi att du är självgående, har en god samarbetsförmåga och helhetssyn. Du är van vid att hantera deadlines och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete därefter. För att lyckas krävs att du har förmåga att förstå komplicerade underlag och själv producera dokument av hög kvalitet.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av att leda projekt och uppdrag som inkluderar flera parter
  • Arbete med e-hälsa eller välfärdsteknik
  • Internationell erfarenhet och fler språk än svenska och engelska
  • Erfarenhet av kliniskt arbete inom hälso- och sjukvården, gärna som läkare

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder möjligheten att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningarna är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Michel Silvestri, enhetschef inom avdelningen Samordning, tel 0761- 40 26 51, HR-specialist Klas Ackebo, tel 010-458 63 84, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast söndag den 9 september 2019!

 

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

 

Sökord: Big data, e-health, AI, patientdata, journalsystem, lagstiftning, regelverk, datasäkerhet, patientsäkerhet

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för eHälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. eHälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

eHälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till eHälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Testspecialist till E-hälsomyndigheten Kalmar 2019-08-29
Utredare till E-hälsomyndigheten 2019-09-09