Utredare inriktning statistik till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: Statistik

Arbetsinriktning: Utredare statistik

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Till enheten Statistik inom avdelningen för E-hälsotjänster söker vi nu två utredare med inriktning statistik.  

E-hälsotjänster ansvarar för förvaltning av stödregister enligt lagen om receptregister och förvaltar även register på andra myndigheters uppdrag. Informationen i registren används t ex vid förskrivning, receptexpedition, rapportering av försäljningstransaktioner och nationell läkemedelsstatistik.

Arbetet inom avdelningen bedrivs i en komplex och intressant sfär där farmacin möter tekniken, som utredare kommer du i och med detta att få en möjlighet att samarbeta med de som arbetar inom IT och juridik.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom utredning/statistik med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Som utredare med inriktning statistik sammanställer du läkemedelsstatistik till myndigheter och andra statistikanvändare och du deltar i statistikproduktionsprocessen och med insamling av data.

Du kvalitetssäkrar och utvecklar vår läkemedelsstatistik samt myndighetens statistiktjänster. Du är ett kontultativt stöd till statistikanvändare och aktörer som beställer och använder statistik.

Vidare arbetar du med analys- och utredningsarbete samt tar fram statistiska rapporter.

Du som söker har:

  • relevant akademisk utbildning gärna med inriktning statistik och/eller systemvetenskap eller har du motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • minst tre års erfarenhet av att arbeta med statistikproduktion, databearbetning, registerdata och/eller statistiskt analys- och metodarbete. 
  • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. 

Du är noggrann, kvalitetsmedveten och har en god samarbetsförmåga. 

Meriterande för tjänsten är:

  • erfarenhet av programmering i SQL och/eller annat programmeringsspråk.
  • goda kunskaper i statistiska programvaror såsom Excel och/eller SPSS.
  • erfarenhet av BI-system (Business Intelligence).
  • erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av tf Avdelningschef Ulrika Engebladh, tfn 010-458 62 61, tf Enhetschef Rebekka Holm, tfn 010-458 62 10, HR-specialist Terese S Carlstedt, tel 010-106 08 32, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast söndagen den 16 augusti 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Sökord: Statistiker, statistik, läkemedelsstatistik, utredare.

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Testspecialist till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-08-16
Testspecialist med erfarenhet av programmering till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-08-16
Utredare inriktning statistik till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-08-16