Utredare inom vård och omsorg till eHälsomyndigheten

Arbetsområde: Samordnare

Vill du samordna arbetet mot vård- och omsorgssektorn på eHälsomyndigheten – se hit!

Brinner du för samverkan och har ett stort intresse för projektledning och IT? Då kan det här vara en intressant tjänst för dig!

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom samordning med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

 

Vi söker nu tre utredare till vår samordningsavdelning. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom vårdsektorn eller hälsoinformatik. Hos oss kommer du att ingå i en engagerad och social grupp som består av många olika yrkesgrupper, bl a läkare, sjuksköterskor, informatiker, farmaceuter, strateger, arbetsterapeuter och folkhälsovetare. Tempot är högt och vi har kul på jobbet!

Samordningsavdelningen arbetar med att skapa förutsättningar och öka kunskapen kring e-hälsa genom att till exempel ta fram beslutsunderlag till regeringen, samordna myndigheternas e-hälsoarbete samt stödja landsting och kommuner genom nationella stöd inom områden så som digitalisering, standarder och enhetligare begreppsanvändning.

 

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med uppdrag, utredningar och remisser med såväl externa som interna deltagare. Du kommer också att vara en del av att utveckla och förvalta arbetsformer, modeller och metoder för samordningens arbete med intressenter och aktörer.

Vidare innebär tjänsten att leda och/eller delta i samverkansforum inom E-hälsoområdet samt analysera rapporter, uttalanden, propositioner, etc. som berör myndighetens uppdrag. Som Utredare formulerar du även rapporter, underlag och förslag till beslut.

 

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen eller för arbetet relevant kunskap förvärvad på annat sätt
  • Minst 5 års erfarenhet av offentlig sektor, varav minst 2 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom hälsa, vård och omsorg
  • Minst 2 års erfarenhet av utredningsarbete
  • God förmåga att uttrycka dig i svenska, både i tal och skrift

För att trivas och lyckas i tjänsten ser vi att du är självgående, har en god samarbetsförmåga och helhetssyn. Du är även strukturerad i ditt arbetssätt.

 

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av att leda projekt och uppdrag som flera parter är involverade i
  • Erfarenhet av arbete inom kommunal förvaltning, statlig eller landstingsstyrd verksamhet, gärna på en strategisk nivå
  • Relevant vårdbakgrund som t.ex. sjuksköterska eller läkare
  • Erfarenhet av arbete med frågor som berör interoperabilitet och/eller standarder och nomenklatur

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens satsningar inom e-hälsa. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Hos oss får du friskvårdsbidrag och vi tillämpar förtroendearbetstid, och eftersträvar en god balans mellan arbete och fritid.

Anställningarna är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Kalmar.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Annemieke Ålenius, Avdelningschef för Samordning, tel; 010-106 07 24, HR-specialist Klas Ackebo, tel; 010-458 63 84; Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04; och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 25 juni 2018!

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Lediga jobbtest

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Klicka på det lediga jobb som överensstämmer med din kompetens för att få mer information och för att söka. Vi måste ha din ansökan senast sista ansökningsdag. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Personuppgiftslagen (PUL)
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Inlämnade uppgifter blir allmän handling och kommer att lagras i två år efter avslutad rekrytering. Uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterande personer i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PUL. Om du har beslut om skyddade personuppgifter kan du välja att kontakta den HR-partner som finns namngiven i annonsen för information om alternativa sätt att skicka in din ansökan.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Systemutvecklare / databasutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19
Dataskyddsombud till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-06-19
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-06-14
Utredare inom vård och omsorg till eHälsomyndigheten 2018-06-25
Dataskyddsombud till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-06-19
Systemutvecklare / webbutvecklare till eHälsomyndigheten Växjö 2018-06-21
Systemutvecklare / webbutvecklare till eHälsomyndigheten Karlskrona 2018-06-21
Webbutvecklare / systemutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-06-21
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-06-14
Javautvecklare/systemutvecklare till eHälsomyndigheten Växjö 2018-06-05
Javautvecklare/systemutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-06-05
Javautvecklare/systemutvecklare till eHälsomyndigheten Karlskrona 2018-06-05