Upphandlare till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: Inköp och upphandling

Arbetsinriktning: Upphandlare

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Har du flerårig erfarenhet av upphanling inom LOU? Vill du nyttja dina kunskaper och ta stort eget ansvar för upphandling hos en expansiv myndighet? E-hälsomyndigheten har nu en tjänst som upphandlare för dig att söka!  

Rättsavdelningen består av enheterna registratur & inköp samt juridik. Upphandlarna tillhör enheten registratur & inköp tillsammans med arkivarie, registratur och utlämningshandläggare. Enheten består av 13 medarbetare, varav tre upphandlare.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Arbetsgruppen består av tre upphandlare där var och en arbetar självständigt och tillsammans med beställare inom verksamheten. Du ansvarar själv för att driva ditt arbete framåt och tillsammans med dina kollegor ser du till att arbetet inom funktionen utförs på ett optimalt sätt.

Du arbetar med att stödja verksamheten genom att genomföra och leda upphandlingar, avrop och förhandlingar i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU) samt bidra med administrativt stöd i upphandlings-, avrops- och förhandlingsprocessen. Du medverkar i flera parallella uppdrag i hela processen, från förberedande behovs- och marknadsstudier och framtagande av upphandlingsdokument till framtagande av avtal. Du följer upp och säkrar giltighet av myndighetens ramavtal och leveransavtal samt följer upp leverantörernas leveranskvalitet, leveransprecision och kostnader för leveranser till myndigheten. Du arbetar rådgivande gällande upphandlings- och inköpsfrågor mot hela organisationen. 

 

Vi söker dig som har:

- Akademisk utbildning inom juridik, ekonomi eller motsvarande kunskaper erhållna genom mångårig yrkeserfarenhet.

- Minst fem års praktisk erfarenhet av arbete som upphandlare enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling).

Som person är du självgående och kvalitetsmedveten. För att trivas och prestera väl krävs att du kan samarbeta väl med kollegor från många olika yrkesområden. 

  

Meriterande för tjänsten är:

- Erfarenhet av it-upphandlingar

- Erfarenhet av att ha drivit större upphandlingsprojekt

- Erfarenhet av förhandling

- Erfarenhet av arbete med avtalsuppföljning/avtalsförvaltning

- Erfarenhet av myndighetsarbete

 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

 

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider. E-hälsomyndigheten vill vara en attraktiv arbetsgivare och möjligheten till att arbeta delvis på distans finns.

Anställningen är tillsvidare med tillträde 1/12 2022. Placering för anställningen är Kalmar eller Stockholm. Arbetet kan innebära tjänsteresor mellan orterna. 

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid till det du vill! Vill du veta mer om hur det är att bo och arbeta i Kalmar län, läs här flyttahit.nu

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av tf enhetschef Maria Kleveborn, tel 010-10 60 764, HR-specialist Carolin Gullberg, tel 010-10 60 718, Fabian Göransson, Saco, tel 010-458 62 34 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast 29 maj 2022!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Hos oss arbetar ungefär 300 personer och vi är fördelade på två orter, Stockholm och Kalmar. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Sökord: inköpare, avtalsförvaltning, avtalsuppföljning

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Upphandlare till E-hälsomyndigheten 2022-05-29
Upphandlare till E-hälsomyndigheten 2022-05-29