Niklas Olofsson - systemutvecklare

Niklas Olofsson tycker om utmaningar, att gräva i problem och hitta lösningar. Det är det som driver honom och som gör att han tycker att jobbet som systemutvecklare är fantastiskt roligt.

Niklas Olofsson systemutvecklare
Niklas Olofsson har varit systemutvecklare på E-hälsomyndigheten sedan 2017.

Vad gör en systemutvecklare på E‑hälsomyndigheten?

Jag är problemlösare, jag löser problem om dagarna och mitt verktyg för det är att använda kod. Jag jobbar med allt från att lösa incidenter till att utveckla nya funktioner.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Jag jobbar i förvaltning och det är sällan två dagar som är lika varandra. Det händer saker hela tiden och det går inte att förutsäga hur det kommer att bli. Det kan komma in ett ärende som förändrar hela min dag. När man jobbar i ett projekt kan en arbetsdag se annorlunda ut.

Det är väldigt inspirerande och något som passar mig väldigt bra. Jag tycker om att jobba med flera saker samtidigt.

Hur kom du på att du skulle bli systemutvecklare?

Jag har jobbat med datorer sedan tidigt 90-tal och alltid haft en önskan om att börja arbeta med systemutveckling. Jag kom i ett läge där jag fick chans att plugga ganska sent i livet. Då satte jag mig själv i skolbänken och tog tag i min dröm. Jag fick jobb omedelbart så det lönade sig. Jag ångrar inte att jag tog det steget, det är ett fantastiskt jobb.

”Det vi gör på E-hälsomyndigheten berör i stort sett alla medborgare i hela landet och det är väldigt inspirerande” Niklas Olofsson, systemvetare

Hur länge har du arbetat på E‑hälsomyndigheten?

Jag började här i juni 2017. Innan dess arbetade jag som systemutvecklare i ett mindre företag där jag fick arbeta brett med allt från testning till databaser och driftsfrågor. Jag kände att jag ville fokusera mer på utveckling och det får jag verkligen göra här.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till hit?

Utöver att jag ville jobba med utveckling kände jag att det var tilltalande att jobba på en arbetsplats där det man gör berör många människor. Nästan alla medborgare i hela landet kommer i kontakt med våra tjänster på ett eller annat sätt. Det är väldigt inspirerande och får mig att göra det lilla extra.  

Vad tycker du om E-hälsomyndigheten som arbetsplats?

Det är den bästa arbetsplats jag har varit på i min karriär. Det började från dag ett när jag klev in på myndigheten, jag har aldrig fått ett sådant välkommande.

Jag tycker om att man känner att man har möjlighet att utvecklas inom myndigheten. Det finns inga hinder om jag vill vidareutveckla mig och jobba med något annat och det är jätteskönt att veta.

Dessutom får jag arbeta med engagerade, kompetenta och trevliga människor och det betyder väldigt mycket.